دشواری های پیش روی دولت رئیسی
اکبر ظریفی
مسئول شورای سازمان معلمان خوزستان
۱-خود شکل گیری دولت ،در آغاز کار با دشواری سهم خواهی عده ای روبرو است که کوچکترین نقشی در انتخاب ریاست جموری نداشته اند. یعنی مکانیسم معیوب گزینش رئیس جمهور، او را مدیون هیچ کسی نکرده است. پس اینکه عده ای به دنبال چپاندن خودشان به مرکز تصمیم گیری رئیسی هستند، یک تلاش بی سرانجام است. آنهایی که کناره گیری کردند، چیزی بیشتر از کسانی که ماندند، برنامه و عقایدشان مشتری نمی توانست داشته باشد ، و وضع از همان ابتدا روشن بود.
۲- این سهم خواهی ها در مجلس برای رای اعتماد به وزرا هم روی خواهد نمود. اما به نظر می رسد ،در این بخش دشواری زیاد سنگین نیست، اما پایه اختلاف دولت و مجلس گذاشته خواهد شد و هر روز بیشتر از قبل خواهد شد.
۳- همه گیری کرونا، گویا قرار نیست به این زودی از مملکت ما رخت بربندد. بی برنامگی ها ،در این دولت هم ادامه خواهد داشت، علاوه بر آن چگونگی و کیفیت برنامه ریزی برای واکسیناسیون هم دشواری دیگری است که دولت جدید با آن روبرو خواهد بود.
۴-گفتگوهای موسوم به بازگشت به برجام، به آسانی پیش نرفته ونمی رود. رویکرد دولت تازه هم، به خودی خود اخلالی در این روند ایجاد خواهد کرد و تا وزارت خارجه با افراد جدید راه بیفتد، زمان بر خواهد بود.
۵- بی اعتمادی و نارضایتی مردم که اینک زیر پوست شهر هم نیست و به سادگی قابل روئیت شده است، دشواری اساسی دیگری است که دولت جدید، به هر حال مجبور است برای آن فکری بکند. این بی اعتمادی هر علت یا عللی داشته باشد، دولت با آن روبرو است. همین بی اعتمادی دیگر ساخته است که گریبان رئیس جمهور جدید را می گیرد-گو اینکه او چندان دخالتی در شکل گیری این وضع نداشته باشد.
۶-مشکلات معیشتی و هم زمان گرانی اجناس و ناهماهنگی درآمد های حقوق بگیران با میزان رشد تورم، که بر آن مشکلات افزوده است، چالش جدی دولت جدید است که روشن است در کوتاه مدت نمی تواند بر آن فائق آید و باید در یک پروسه دوساله آن را ترمیم کند.
باری، بدون آرامش و اطمینان مردم، هیچ کاری به سرانجام مطلوب نخواهد رسید.
#اختصاصی سخن معلم