1

پاسخ به پرسش ها و ابهامات رتبه بندی معلمان

توسط نماینده سازمان معلمان صورت گرفت:

پاسخ به پرسش ها و ابهامات رتبه بندی معلمان

پس از انتشار مصاحبه رامین کریمی نیا در مورد تغییرات لایحه رتبه بندی در کمیسیون آموزش مجلس بسیاری از فرهنگیان پرسش ها و ابهاماتی را مطرح کردند که ضرورت داشت تا پاسخ داده شود لذا به همین منظور ایشان متنی را تهیه نمودند و در اختیار سخن معلم گذاشتند تا برای اطلاع افکار عمومی فرهنگیان منتشر گردد.

متن کامل توضیحات رامین کریمی نیا نماینده سازمان معلمان به این شرح است:

سلام بر همکاران ارجمند
ضمن تشکر از همراهی ها و حمایت های شما از نمایندگان خود در پیگیری رتبه بندی ، به منظور پاسخ به سوالات متعدد شما عزیزان در این مورد مطالب زیر تقدیم می گردد:
۱- رتبه بندی شامل افراد زیر می شود: آموزگار ، دبیر ، هنر آموز، مربی امورتربیتی ، مشاور واحد آموزشی ، مراقب سلامت ، مدیر و معاون و معلمانی که در ادارات آموزش و پرورش کار می کنند .
۲- معلمان در رتبه های زیر قرار می گیرند :
آموزشیار معلم معادل رتبه ۱
مربی معلم معادل رتبه ۲
استادیار معلم معادل رتبه ۳
دانشیار معلم معادل رتبه ۴
استاد معلم معادل رتبه ۵
۳- تنزل رتبه حذف شد .
۴- ورود به فرآیند رتبه بندی از بدو استخدام بوده و شرط دوسال سابقه حذف شد.
۵ – زمان توقف در هر رتبه از ۶ به ۵ سال کاهش و سقف سنوات دسترسی به رتبه های ۴ و ۵ به ۱۵ و ۲۱ سال تقلیل یافت.
۶- محدودیتهای دستیابی به رتبه ها (سقف درصدی برای هر رتبه) موضوع تبصره ۲ ماده ۴ حذف شد
یعنی محدودیتی در برخورداری تعداد همکاران از هر رتبه وجود ندارد .
۷- رتبه بندی برای معلمان جدید با مدرک لیسانس آغاز می شود اما برای عزیزانی که زیر لیسانس بوده اند جزئیاتش در حال تدوین است .
۸- فوق العاده رتبه بندی به میزان ۸۰ درصد اعضای هیات علمی متناظر دانشگاهها خواهد بود و در بندی با عنوان فوق العاده رتبه بندی یا خاص در احکام خواهد آمد ، نحوه برخورداری این بند مهم در حال تنطیم است .
۹- عزیزانی که از اول مهر ۱۴۰۰ بازنشست می شوند مشمول ۶ ماه از رتبه بندی خواهند شد .
۱۰ – فوق العاده رتبه بندی به صورت مستمر بوده و مشمول کسور بازنشستگی است .
۱۱- گردش کار تا صدور احکام : هم اکنون تهیه و تنظیم جزئیات با توجه به بودجه بسیار بالایی که می طلبد در حال هماهنگی دستگاههای مربوطه است ( لطفا صبور باشید )، پس از تعطیلات دو هفته ای مجلس در صحن علنی مطرح و پس از تصویب ، برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارجاع خواهد شد .
پس از تایید شورای نگهبان آموزش و پرورش حداکثر یک ماه فرصت دارد تا به کمک سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی آیین نامه های مربوطه را تعیین و بعد از تصویب در هیات دولت نسبت به صدور احکام اقدام نماید .
۱۲ – این گردش کار هر چقدر طول بکشد اجرای آن از اول فروردین ۱۴۰۰ خواهد بود زیرا در قانون بودجه مصوب سال ۱۴۰۰ آمده است .
در پایان قابل ذکر است که اگر چه این قانون بزرگ و مهم با حدود ده سال تاخیر اجرا می شود اما جا دارد از زحمات ، وقت گذاریها ، توجه به نظرات معلمان و نمایندگان تشکلها ( که کاش در تدوین لایحه اولیه هم از نظرات ما بهره می بردند) همه مسئولین محترم : آموزش و پرورش ، سازمان برنامه و بودجه که در تهیه بودجه حداکثری نهایت همکاری را مبذول داشتند و همچنین کمیسیون آموزش و تحقیقات که انصافا با تمام وجود وقت گذاری و همکاری نمودندو سایر نمایندگان محترم که کلیات آنرا تصویب نمودند ، هیات رئیسه مجلس و همچنین مرکز پژوهشهای مجلس ، سازمان امور اداری و استخدامی کشور و … کمال تشکر را داشته باشیم .

تذکر مهم :
۱- اگر چه رتبه بندی در کمیسیون آموزش تصویب شده ولی خواهشمندم همه همکاران گرانقدر با نمایندگان محترم مجلس در جهت درخواست رسیدگی خارج از نوبت و تصویب نهایی آن در صحن علنی رایزنی های لازم را داشته باشند .
۲- نسبت به بازبینی قوانین افزایشی حقوق و رفاهیات اقدام نموده و با توجه به اعلام آمادگی سازمان برنامه و بودجه هر چه سریع تر نسبت به اعلام موارد قابل اجرا به نمایندگان خود اقدام نمایید .
۳- رتبه بندی تمام می شود اما پیگیری مطالبات قانونی در فضایی توام با احترام و همدلی به منظور افزایش کیفیت آموزش و پرورش فرزندان میهن مان ادامه خواهد یافت .
در مقابل اظهار لطف و تلاشهای ستودنی شما خوبان فرهنگی کشور سر تعظیم فرود می آوریم .

با تشکر 
رامین کریمی نیا
نماینده سازمان معلمان ایران در طرح رتبه بندی و همسان سازی