معلمان منتظر پیامک باشند
يك ميليون و 250 هزار معلم، مربي و فرهنگي در صف واكسن:
گروه اجتماعي
روز پنجشنبه زير تاق نصرتي از بادكنكهاي سه رنگ، وزير بهداشت و وزير آموزش و پرورش كنار هم ايستادند و روبان قرمز را قيچي كردند. اين مراسم، جشن افتتاح پايگاه تجميعي واكسيناسيون كوويد- ۱۹ فرهنگيان بود. دوربينهايي كه به ثبت افتتاحيه در مجموعه ورزشي فاطمه الزهرا (س) شهر ري رفتند تصاويري را ثبت كردند كه به گفته وزير آموزش و پرورش قرار است گام اساسي براي بازگشايي مدارس از مهر ماه پيشرو باشد. مراسم روز پنجشنبه، شروع نمادين واكسيناسيون معلمان و فرهنگيان بود، يه اين معنا كه 60 نفر از معلمان واكسينه شدند، عكسها گرفته شد و وزيران سخنراني كردند. از امروز (شنبه) اين روند به صورت رسمي آغاز ميشود. بيش از يك ميليون و 200 هزار نفر در صف هستند تا نوبت به آنها برسد.
«يك ميليون و ۲۵۰ هزار نفر از معلمان مدارس دولتي و غيردولتي، مربيان پيشدبستاني و همكاران فرهنگي از روز پنجشنبه تا آغاز سال تحصيلي جديد عليه ويروس كرونا واكسينه ميشوند.» اين رقمي است كه از زبان محسن حاجيميرزايي، وزير آموزش و پرورش در مراسم افتتاحيه مركز تجميعي واكسيناسيون فرهنگيان بيان شد. اسامي معلمان در مدتي پيش در اختيار وزارت بهداشت قرار گرفته و قرار است تا ابتداي مهر ماه ديگر معلمي خارج از طرح تزريق واكسن نمانده باشد تا مدارس هم دوباره درهاي خود را به روي دانشآموزان باز كنند. حاجيميرزايي در اين مراسم گفت: «همه بايد دست به دست هم بدهيم تا شروع سال تحصيلي جديد در كشور با حضور دانشآموزان و معلمان بر سركلاس درس آغاز شود. سال تحصيلي گذشته به دليل تعطيلي گسترده مدارس و آموزش مجازي براي سيستم آموزشي كشور بسيار متفاوت بود به گونهاي كه نظام آموزشي كشور با بزرگترين چالش قرن مواجه شد. معلمان كشور همانند ۷۰ درصد همكاران خود در جهان، آموزش در فضاي مجازي را تجربه نكرده بودند، دانشآموزان نيز از لحاظ سختافزاري به وسايل آموزش مجازي تجهيز نبودند ولي با تلاش شبانهروزي فرهنگيان كشور آموزش ادامه يافت.»
همزمان با شروع واكسيناسيون معلمان، محمد محسنبيگي، مدير كل دفتر تندرستي و سلامت وزارت آموزش و پرورش توضيح داده است كه در اغلب شهرها معلمان در همان مراكز عادي نوبتبندي ميشوند. او به ايلنا گفت: «در برخي از شهرها به خاطر تراكم بالا ممكن است لازم باشد سالن جديد ايجاد يا مراكز جديد راهاندازي شود. اين اقدام با هماهنگياي كه ميان آموزش و پرورش منطقه و شبكههاي بهداشتي انجام ميشود مشخص ميكند كه آيا سالن جديد نياز دارند يا خير. بايد به همكاران فرهنگي براي مراجعه جهت واكسيناسيون حتما اطلاع داده شود، بدون اطلاع نياز به مراجعه نيست زيرا آموزش و پرورش نوبتبندي را انجام ميدهد.» براساس گفتههاي محسنبيگي انجام واكسيناسيون معلمان يا براساس مدرسهاي كه معلمان در آن هستند يا بر مبناي ليستي كه وزارت بهداشت در اختيار دارد، اطلاعرساني خواهد شد. «براي واكسيناسيون يا با معلمان تماس گرفته ميشود يا پيامك ميدهند كه به كدام مركز در چه تاريخي مراجعه كنند. توصيه ما اين است كه معلمان حتما براساس زمانبندياي كه به آنها اعلام شده مراجعه كنند.»
بنا بر اعلام آموزش و پرورش، فهرست يك ميليون و 200 هزار نفري آموزش و پرورش هنوز تكميل نشده، هنوز بايد منتظر تكميل اين فهرست بلند بود. محسنبيگي توضيح داده است: «ممكن است تعدادي هم در برنامههاي بعدي اضافه شود مثل رانندگان سرويس مدارس، نيروي خريد خدمات كه جا مانده باشند، نيروهاي مدارس غيردولتي كه هنوز در سامانه ثبت نشده باشند، سرباز معلمها و نيروهاي استخدامي جديد كه قرار است به آموزش و پرورش در مهر اضافه شوند و هنوز تعيين تكليف نشدند. اين افراد در ليست تكميلي كه ميفرستيم اضافه خواهند شد.»
هرچند قرار است تا ابتداي مهر اين صف طولاني از فرهنگيان به انتظار نوبت تزريق واكسن خود بمانند اما همه اينها به شرطي است كه برنامه «از امروز تا ابتداي مهر» كه وزير آموزش و پرورش گفته است مانند ساير وعدهها و برنامههاي از پيش تعيينشده واكسيناسيون از آب درنيايد. از فروردين تا تيرماه، يعني از زماني كه پيك چهارم و پنجم با مدت فاصله زماني كوتاه به هم متصل شدند، فرصتهاي بسياري براي پيشگيري از شدت موج پنجم بود كه به دليل نبود و كندي ورود واكسن از دست رفت. شايد براي همين است كه در ميان معلمان هم حرف از اين است كه اولويت بر چه اساسي تعيين خواهد شد. حالا كه محمولههاي واكسن كم و زياد از راه ميرسند چه كساني ميتوانند از آنچه موجود است سهمي داشته باشند؟ روز گذشته پانا به نقل از سيد جواد حسيني، رييس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور نوشت: «معلمان مدارس استثنايي بايد در اولويت اول واكسيناسيون قرار بگيرند، زيرا با دانشآموزان خود ارتباط فيزيكي دارند.»
واكسن در دانشگاه
«واكسيناسيون اساتيد و كاركنان اين دانشگاه از روز سهشنبه بر اساس رده سني ۵۸ سال به بالا آغاز شده است.» اين خبر را معاون دانشجويي دانشگاه تهران اعلام كرد و گفت كه براساس مذاكرات صورتگرفته، اميدوارند بتوانند تمام اعضاي هيات علمي و كاركنان را واكسينه كنند و بعد به سراغ واكسيناسيون دانشجويان بروند. سعيد حبيبا به مهر گفته است: «دانشگاههايي كه مركز بهداشت داشته باشند با هماهنگي با دانشگاه علوم پزشكي منطقه خود ميتوانند واكسيناسيون اساتيد و كاركنان را انجام دهند، دانشگاه تهران نيز با هماهنگي دانشگاه علوم پزشكي تهران اين كار را انجام داده است.» به گفته او دانشگاه تهران حدود ۲۲۰۰ هيات علمي و حدود ۴ هزار كارمند دارد كه واكسيناسيون آنها را آغاز كرده است.
محمدمهدي طهرانچي، رييس دانشگاه آزاد اسلامي هم از آغاز واكسيناسيون اساتيد و كارمندان دانشگاه آزاد خبر داد و گفت: «با هماهنگي صورتگرفته با وزارت بهداشت در هر استان مقرر شد ۵ تا ۱۵ ايستگاه تزريق واكسن را دانشگاه آزاد داير بكند. اين ايستگاهها با اولويت خانواده بزرگ دانشگاه آزاد شامل اساتيد، كارمندان و سپس دانشجويان ايجاد ميشود. همچنين در ادامه فعاليت، اين ايستگاهها براي مردم شهر و گروههايي كه وزارت بهداشت مشخص ميكند خدمات را ارايه خواهند داد.» بنا بر اعلام طهرانچي قرار بر اين است كه تا ۱۵ آبان ماه كل مجموعه يك ميليون و ۴۰۰ هزار نفري دانشگاه آزاد واكسينه شوند. ايرج حريرچي هم در بازديد از مركز واكسيناسيون دانشگاه آزاد گفت: «دانشگاه آزاد با داشتن ظرفيت ۴۰ درصدي دانشجويان پرستاري و تعداد بسيار دانشجويان پزشكي كشور، ميتواند كمك شاياني براي تسريع در روند واكسيناسيون انجام دهد. در ابتدا خانواده دانشگاه آزاد، سپس واكسيناسيون ديگر بخشهاي وزارت علوم به زودي آغاز خواهد شد.»
حالا كه محمولههاي تازه از راه ميرسند اميدها و وعدههاي بيشتري هم در مورد گشايش مراكز آموزشي جان ميگيرد. در عين حال به نظر ميرسد اين وعدهها هنوز براساس همان حساب و كتابهاي قبلي شيوع كرونا است. مدتها است كه به خصوص با شيوع گونه دلتا، متخصصان سلامت كشور هشدار دادهاند كه جوانان و كودكان به ميزان بسيار بيشتري نسبت به گذشته در خطر ابتلا و آسيبهاي جدي كرونا هستند. واكسيناسيون معلمان و اساتيد دانشگاه قرار نيست براي حضور فيزيكي در كلاسهاي درس با حجم انبوهيكه اغلب كلاسهاي آموزش در كشورمان دارند، كفايت كند.
منبع: روزنامه اعتماد 9 مرداد 1400 خورشیدی