1

ابراز نگرانی و هشدار سازمان معلمان به محدودسازی حق شهروندان با طرح به اصطلاح صیانت از کاربران فضای مجازی

#شفافیت، مانع فساد و موجب سلامت خواهد شد و به میزانی که فضای رسانه ای و ابزارهای ارتباط جمعی محدود شوند، در واقع این اقدام هم ضد توسعه بوده و هم به گونه ای زمینه ساز فساد خواهد بود.

# مسدود کردن آن و بستن راه تنفس مردم، صدمات فراوانی به پایه های دموکراسی و مردمسالاری وارد می شود.

# این پروژه نیز مانند ایجاد محدودیت برای ویدئو، ماهواره و… محکوم به شکست خواهد بود.

#نمایندگان نباید حامی وضع قوانینی باشند که نافی حقوق اکثریت ملت است.

#مجلس موظف است قوانینی را طرح و تصویب کند که گره گشا باشد؛ نه اینکه گره ایی بر گره زندگی مردم بیافزاید!!!!

#این نمایندگان اگر نگران دشمنان بیرونی و سوء استفاده آن ها از فضای مجازی هستند، بدانند که دشمنان بیرونی در بستر ناکارآمدی داخلی به اهداف خود دست می یابند.

#ما ضمن هشدار به نمایندگان حامی این طرح توصیه می کنیم که تا فرصت باقیست مانع تصویب نهایی این طرح شوند و منافع ملی و فردای بهتر ایران و ایرانی را بر هر چیز دیگری ترجیح دهند.

متن کامل بیانیه سازمان معلمان به شرح ذیل است:

بیانیه سازمان معلمان ایران پیرامون طرح «صیانت از فضای مجازی

برخورداری از اطلاعات و تبادل آن یا به عبارتی چرخش آزاد اطلاعات، هم حق شهروندان و هم لازمه توسعه در ابعاد مختلف بویژه توسعه سیاسی است.

شفافیت، مانع فساد و موجب سلامت خواهد شد و به میزانی که فضای رسانه ای و ابزارهای ارتباط جمعی محدود شوند، در واقع این اقدام هم ضد توسعه بوده و هم به گونه ای زمینه ساز فساد خواهد بود.

فضای مجازی، نه تنها بعنوان رکن چهارم دمکراسی تلقی می شود بلکه منبع درآمد و ارتزاق بسیاری از هموطنان و به مثابه شریان خون رسانی و تبادل اطلاعات و افکار در جامعه است و به یقین با مسدود کردن آن و بستن راه تنفس مردم، صدمات فراوانی به پایه های دموکراسی و مردمسالاری وارد می شود.

تردیدی نیست که دسترسی به اطلاعات آزاد از طریق فضای مجازی، از حقوق حقه مردم بوده و این پروژه نیز مانند ایجاد محدودیت برای ویدئو، ماهواره و… محکوم به شکست خواهد بود.

تصویب این طرح توسط تعدادی از نمایندگان مجلسی که با نظارت استصوابی حداکثری و مشارکت حداقلی مردم شکل گرفته، بدون توجه به «اصول سوم، نهم، دهم، بیستم، بیست و یکم، بیست و هشتم، شصتم، هفتاد و پنجم و یک‌صد و هفتاد و پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» و «منشور حقوق شهروندی» -آن هم در یک جلسه غیرعلنی و برخلاف «اصل شصت و نهم قانون اساسی» که بر علنی بودن مذاکرات مجلس شورای اسلامی صحه گذاشته است- موجب ناامیدی بیشتر مردم خواهد شد.

تصویب این طرح میتواند، در عمل نشان دهد مجلس بی‌توجه به میزان تاب آوری جامعه و مشکلات و چالش‌های اساسی زندگی مردم، اعم از کرونا، بیکاری، تورم، اختلاس، فقر، فساد، بحران های زیست محیطی، بی آبی، بی برقی و مشکلات معیشتی و معضلات ناشی از تحریم های ظالمانه، درگیر بازی با وجدان عمومی است.

نمایندگان ، نباید فراموش کنند که در آغاز نمایندگی خود سوگند یاد کرده اند ‌که پاسدار حقوق همه ملت باشند و قوانینی وضع کنند که گره گشا باشد؛ بنابراین نباید حامی وضع قوانینی باشند که نافی حقوق اکثریت ملت است.

براساس اصل دموکراسی و مردم سالاری، مجلس موظف است قوانینی را طرح و تصویب کند که گره گشا باشد؛ نه اینکه گره ایی بر گره زندگی مردم بیافزاید!!!!

تردیدی نیست که سامان دادن به فضای مجازی، نیازمند حضور و مشارکت کارشناسان، عقلای قوم و کسانی است که ضمن داشتن درک درستی از واقعیت ها و نیازهای جامعه به حقوق اساسی ملت و حقوق شهروندان، از جمله حق شفافیت و حق دسترسی آزاد به اطلاعات، باور راسخ داشته باشند؛ نه به برون سپاری و واسپاری کنترل و مدیریت فضای مجازی به نهادهای امنیتی و نظامی؛ آن هم توسط کسانی که با عبور از این حقوق اساسی به این جایگاه رسیده‌اند!!

پرسش افکار عمومی این است که هدف از پیشنهاد این طرح چیست و با اجرای آن کدام مشکل و بحران جامعه امروز ایران مرتفع خواهد شد؟!! نمایندگان حامی این طرح بهتر است پاسخ دهند که براستی اگر به دنبال صیانت از حقوق شهروندان هستند، چرا طرح صیانت از جان شهروندان را پیگیری و حمایت نمی کنند؟! و چرا با وجود درصد بالایی از مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ هنوز از دریافت واکسن محروم هستیم؟!!

مگر پیشنهاد دهندگان و حامیان این طرح نمی دانند که این طرح عواقبی از قبیل: تهدید ارتباطات فرا مرزی از نظر آموزشی، خروج نخبگان، محققان و دانش پژوهان از کشور، آسیب های وارده به اساتید، دانشجویان و اهل تحقیق، چالش های روز افزون زندگی مردم نظیر بیکاری، فقر، گرانی، اختلاس توسط افرادی خاص در درون کشور و ده ها پیامد ناگوار دیگر را در پی خواهد داشت؟!!

این نمایندگان اگر نگران دشمنان بیرونی و سوء استفاده آن ها از فضای مجازی هستند، بدانند که دشمنان بیرونی در بستر ناکارآمدی داخلی به اهداف خود دست می یابند.

سازمان معلمان ایران، بعنوان یک حزب و تشکل صنفی و سیاسی که اعضایش، همه از فرهنگیان فعال در عرصه آموزش هستند، این محدودیت را خطرناک تشخیص داده و علاوه بر تاکید بر آسیب های این محدودیت در حوزه های دیگر، آن را در حوزه آموزش و فعالیت های فرهنگی و مدنی نیز آسیب زا می داند.

ما ضمن هشدار به نمایندگان حامی این طرح توصیه می کنیم که تا فرصت باقیست مانع تصویب نهایی این طرح شوند و منافع ملی و فردای بهتر ایران و ایرانی را بر هر چیز دیگری ترجیح دهند.

سازمان معلمان ایران
دهم مرداد ۱۴۰۰