همه وزیران
فهرست نهایی اعضای کابینه سیزدهم شنبه تقدیم مجلس میشود
۱- عیسی زارعپور (ارتباطات)، ۲- سید اسماعیل خطیب (اطلاعات)، ۳- احسان خاندوزی (امور اقتصادی و دارایی)، ۴- حسین باغگلی (آموزش و پرورش)، ۵- بهرام عیناللهی (بهداشت )، ۶-حجتالله عبدالملکی (تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، ۷- سیدجواد ساداتینژاد (جهاد کشاورزی) ۸- حسین امیر عبداللهیان (امور خارجه)، ۹- امینحسین رحیمی (دادگستری)، ۱۰- امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی (دفاع )، ۱۱- رستم قاسمی (راه و شهرسازی) ۱۲- سیدرضا فاطمی امین (صنعت، معدن و تجارت)، ۱۳- محمدعلی زلفیگل (علوم، تحقیقات و فناوری)، ۱۴- محمدمهدی اسماعیلی (فرهنگ و ارشاد اسلامی)، ۱۵ – احمد وحیدی (کشور) ۱۶- عزتالله ضرغامی (میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری)، ۱۷- جواد اوجی (نفت) ۱۸- علی اکبر محرابیان (نیرو)، ۱۹- سیدحمید سجادی هزاوه (ورزش و جوانان)
درحالی که بالاخره پس از چندروز انتظار فهرست 19 وزیر پیشنهادی در قالب نامهای ازسوی رییسجمهوری به رییس مجلس ارسال شد، عدم رعایت تشریفات قانونی اعلام وصول و قرائت این فهرست همچنان ابهامهایی را در این خصوص ایجاد کرده است. به این منظور سراغ محمدعلی محسنی بندپی، عضو هیات رییسه فراکسیون اقلیت و ازجمله اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رفتیم و از او درباره چند و چون فهرست منتشرشده پرسیدیم.
در حالی که بالاخره صبح روز گذشته فهرست وزرای پیشنهادی منتشر و تقریبا در تمامی خبرگزاریها و منابع رسمی خبری به عنوان فهرست نهایی بازتاب یافت اما روال قانونی اعلام وصول فهرست وزرای پیشنهادی به مجلس طی نشده و در شرایطی که برخی اعضای هیاترییسه با تایید تلویحی فهرست منتشرشده، از طی روند قانونی وصول آن به مجلس در نخستین روزهای هفته آتی خبر دادهاند، سخنگوی هیاترییسه مجلس از احتمال تغییرهایی در فهرست سخن گفته است؛ داستان از چه قرار است؟ آیا باید منتظر تغییر در فهرست باشیم یا همین فهرست نهایی است و صرفا تشریفات قانونی انجام خواهد شد؟
ببینید، باتوجه به اینکه فهرستی که صبح دیروز منتشر شد، درواقع چندمین فهرستی است که طی روزهای گذشته و دستکم پس از برگزاری مراسم تحلیف منتشر شده و حتی به جز این فهرست که صبح چهارشنبه منتشر شد، شامگاه سهشنبه نیز فهرست دیگری رسانهای شد که تاحدودی متفاوت بود، به نظرم بهتر است فعلا از قضاوت درباره گزینههای پیشنهادی پرهیز کنیم و منتظر بمانیم تا پس از آنکه فهرست نهایی رسما اعلام وصول هیات رییسه مجلس شد و اسامی وزرای پیشنهادی ازسوی ریاست مجلس در صحن علنی قرائت شد، با دقت بیشتر اظهارنظر کنیم. چراکه قانون روال و تشریفات اعلام وصول فهرست وزرای پیشنهادی به مجلس را تعیین کرده است.
درحالحاضر زمان قطعی اعلام وصول فهرست نهایی مشخص است؟
اینطور که پیداست احتمالا فهرست نهایی شنبه اعلام وصول میشود و در اولین فرصت تشریفات قانونی قرائت اسامی وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس انجام خواهد شد و آنچه پیرو این روند اعلام وصول شود، فهرست اصلی خواهد بود و نمایندگان نیز بر پایه آن، در کمیسیونهای تخصصی مختلف روند بررسی کارنامه و برنامه وزرای پیشنهادی را آغاز خواهند کرد.
از فهرستی گفتید که شامگاه سهشنبه منتشر شده که نسبت به آنچه صبح چهارشنبه منتشر شد، متفاوت بوده؛ این تفاوت تا چه میزان بود؟ آیا تغییر چشمگیری رقم خورده است؟
شاید بتوان گفت که تا حدود 30 یا 40 درصد تغییر کرده بود. مشخصا در بحث وزارت بهداشت و درمان درحالی که طی روزهای گذشته نام دو، سه نفر از عزیزان ازجمله آقایان قاضیزادههاشمی، ایمانی و البته آقای عیناللهی مطرح بود و همچنین در چند وزارتخانه دیگر همچون آموزش و پرورش، میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین وزارت علوم گزینههای متعددی مطرح شده بودند.
نظرتان درخصوص شرایطی که در جریان معرفی وزرای پیشنهادی رقم خورد، چیست؟ ظاهرا فهرستی در اختیار برخی نمایندگان حاضر در صحن قرار گرفته اما اعضای هیاترییسه در جریان نبودند.
به هر حال فهرست وزرای پیشنهادی باید ازجانب رییسجمهوری تقدیم مجلس و مشخصا هیات رییسه شود و قرار نیست اسامی در اختیار برخی نمایندگان قرار گیرد و هیات رییسه بیاطلاع باشد. به بیان دیگر تنها وقتی این فهرست رسمیت خواهد یافت که اسامی وزرای پیشنهادی ازسوی هیات رییسه واصل شده و در صحن قرائت شود؛ اینطور که پیداست شنبه لیست نهایی اعلام خواهد شد و نمیدانم چرا چنین شرایطی رقم خورد. به هرحال انتهای هفته گذشته و همزمان با برگزاری مراسم تحلیف، یکی از اعضای هیات رییسه مجلس از انتشار اسامی وزرای پیشنهادی در نخستین روز هفته جاری خبر داد که چنین نشد، سپس گفتند یکشنبه اعلام میشود. بعد اعلام شد دوشنبه و سپس گفتند سهشنبه منتشر میشود تا اینکه بالاخره دیروز شاهد انتشار اسامی به این شکل غیررسمی بودیم.
باتوجه به اینکه فهرست اخیر تقریبا در تمامی خبرگزاریها و منابع رسانهای، بهطور گسترده منتشر شده و به نظر میرسد نسبت به موارد قبلی دارای سندیت بیشتری باشد، ارزیابیتان نسبت به وزرای پیشنهادی که بهخصوص با حوزه تخصصی جنابعالی در بحث بهداشت و درمان و همینطور مسائل اجتماعی و رفاهی سروکار دارند، چیست؟ آیا شناختی از وزرای پیشنهادی دارید؟
قبول دارم که فهرست اخیر بیش از موارد مشابه روزهای گذشته بازتاب رسانهای داشته و به نظر میرسد که همان فهرست نهایی است یا دستکم اغلب گزینههای معرفیشده، همان گزینههای نهایی باشند اما مساله این است که تاکیدی که بنده و البته دیگر همکارانم در کمیسیون بهداشت و درمان در بحث بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی داشته و داریم این است که مبتنی بر شاخصهای مدیریت در حوزه بهداشت و درمان یا بحث تعاون و تامین اجتماعی و دیگر حوزهها اقدام کنیم. در واقع قصد نداریم به هیچوجه در کار رییسجمهوری دخالت کنیم یا خداییناکرده درخصوص نفرات تعیینتکلیف کنیم. به این ترتیب و با این رویکرد نسبت به شرایط عمومی و اختصاصی هر یک از وزرای پیشنهادی بحث و بررسی کرده و تصمیمگیری میکنیم. نگاهمان این است که رییسجمهوری بهترین فرد را معرفی خواهدکرد و بنای کارمان این است که به جای دخالت و تعیینتکلیف در رابطه با اینکه چه کسی معرفی شود، بیشتر بر وظایف نظارتیمان به عنوان نمایندگان مجلس متمرکز باشیم. آنچه مدنظر بنده و همکارانم در کمیسیون بهداشت و درمان است، مشخصا این است که برنامهمحور باشند. ما هماکنون در بحث نظام سلامت کشور، قوانین و اسناد بالادستی بسیاری داریم و باتوجه به آنچه در قوانین، سیاستهای ابلاغی، سند چشمانداز 1404 و البته برنامه ششم توسعه مطرح شده، انتظار داریم که دولت و وزرا بر اساس این نقشه راه حرکت کنند.
و پرسش پایانی درباره وضعیت کرونا و عملکرد دولت. ازقضا رهبری نیز دیروز در سخنانی به اهمیت بحث مبارزه با کرونا تاکید کرده و آن را مساله نخست مملکت عنوان کردند؛ به نظر شما دولت باید چه سیاستی را در این رابطه پی بگیرد؟ پیشنهاد شما برای مقابله با اوضاع نامساعد کنونی چیست؟
متاسفانه طی همین هفتهای که هماکنون در انتهای آن ایستادهایم، شاهد ثبت رکوردهای ناخوشایند کرونایی بودیم؛ بهنحوی که تعداد کشتهشدگان به مرز 600 نفر نزدیک شده و روزانه حدود 40 هزار بیمار جدید شناسایی میشوند. به بیان دیگر شاهدیم که کرونا بهطرز وحشتناکی در حال شیوع و انتشار است و اتفاقا دیروز در جریان برگزاری نشست علنی مجلس در تذکری خطاب به مسوولان حوزه بهداشت و درمان و البته مسوولان ناجا تاکید کردم که نسبت به ترددهای ناضرور درونشهری و بیناشهری برخورد جدی داشته باشند. همچنین بلافاصله پس از اتمام نشست علنی دیروز در کمیسیون بهداشت و درمان تشکیل جلسه دادیم تا راهکارهایی را برای مقابله با این وضع به دست بدهیم. شخصا معتقدم در شرایط کنونی نیاز به آن داریم که با اعمال محدودیتها و ممنوعیتهای جدی به مدت حداقل 10 روز تا 2 هفته به نحوی نسبت به کنترل شرایط اقدام کنیم؛ چرا که برای پیشگیری از مرگ و میرهایی که هر روز در حال افزایش است، ناگزیر به اعمال این محدودیتها هستیم و چارهای جز این نداریم.
منبع: روزنامه اعتماد 21 مرداد 1400 خورشیدی