هشدار جدی نماینده سازمان معلمان ایران در مورد فوق العاده ویژه
چرا هیچ مسئولی به ما فرهنگیان پاسخگو نیست ؟
قابل توجه مسئولین محترم سازمان برنامه و بودجه و همکاران گرامی وزارت آموزش و پرورش :
لطفاً به سیر اتفاقات اخیر در مورد فوق العاده ویژه توجه نموده و با توجه به هزینههای معنوی و مادی ایجاد شده برای یک میلیون فرهنگی پاسخگو باشید .
به دنبال اجرای ناگزیر و عجولانه ماده ۶۸ از فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری که با توجه به اتمام زمان قانونی اجرای آن و با نام فوق العاده ویژه در تاریخ اسفند ۹۸ اجرا شد؛ اعتراضات فرهنگیان به ناچیز بودن مبلغ افزایش نسبت به کارکنان اداری و همچنین سایر دستگاههای کشور منجر به تشکیل جلساتی به ابتکار سازمان برنامه و بودجه در ابتدای سال ۹۹ با نمایندگان تشکلها گردید.
در خرداد ۹۹ بخشنامهای تحت عنوان ترمیم رتبه بندی از ۹ الی ۲۱ درصد (برای همکاران زیر دو سال صفر بود)اما در بند فوق العاده ویژه احکام و از تاریخ اول فروردین ۹۹ اجرایی شد.
پس از افشای تصاویر احکام کارمندان چند دستگاه دولتی دیگر که از درصدهای بسیار بالاتر از این برخوردار شده بودند فرهنگیان هم درخواست رفع تبعیض و برابری با سایر کارمندان را طبق قانون مطرح نمودند .
در جلسه ۵ تیرماه ۱۴۰۰ تشکلها و نمایندگان فرهنگیان با ریاست وقت سازمان برنامه و بودجه و مسئولین وزارت مقرر شد با توجه به مصوبه سال ۹۳ هیات وزیران مبنی بر پرداخت فوقالعاده ویژه تا ۳۵ درصد حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر به برخی از مشاغل خاص هر دستگاه به طوریکه از سقف ۶۰ درصد حقوق و فوق العاده های مستمر آنان بیشتر نشود ؛ به میزان ۲۰ الی ۲۴ ٪ (به منظور حفظ میانگین ۲۱ درصد) به احکام اضافه شود.
به دنبال اعتراضات مجدد همکاران در خصوص ناچیز بودن درصدها نسبت به سایر دستگاهها مجددا در جلسه ۱۹ تیر ۱۴۰۰ این درصدها به ۲۱ الی ۲۷ درصد با نظر موسع رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه افزایش و تاریخ اجرا هم سه ماه به عقب کشیده شد.
علی رغم نامه کتبی و قانونی رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ متاسفانه آموزش و پرورش به دلیل بالاتر رفتن سقف از ۲۱درصد آنرا غیر قانونی دانسته و از اجرای آن خودداری نمود! این مسئله تاخیر زیادی را حادث شد.
به دنبال آن رئیس سازمان اعلام نمود که تاکنون هیچ یک از نامه های این سازمان از طرف مراجع ذیصلاح به علت مغایرت با قانون برگشت داده نشده و تمام مسئولیتهای قانونی آن به عهده بنده است و وزارت طبق ماده قانونی اختیارات سازمان باید آنرا انجام دهد .
چند جلسه بین مسئولین محترم وزارت با سازمان برگزار و در نهایت اعلام شد که مشکل حل شده و احکام تا ۲۷ درصد عمل میشوند .
چند روز بعد وزارت به انشای احکام همکاران عزیز در تاریخ های ۱۲ و ۱۳ مرداد پرداخت اما با کمال تعجب مشاهده شد که احکام بر مبنای ۲۰ تا ۲۴ درصد زده شده ! دوباره جوی از ناامیدی و اضطراب همکاران فرهنگی را فرا گرفت !
پس از اعتراضات گسترده همکاران کل کشور و تشکلها
جلسه ای سه نفره مابین رییس کمیسیون آموزش ، رئیس وقت سازمان و وزیر آموزش و پرورش تشکیل و اعلام شد مشکل فوق حل شده است .
نامه قبلی سازمان برنامه و بودجه بنا به درخواست همکاران محترم وزارت اصلاح و نامه جدیدی ارسال شد؛ که معتقدیم اگر این تاخیرها نبود و احکام در زمان تصدی رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه زده میشد حتما با حقوق مرداد پرداخت میشد. ( این امر در مورد تعویق رتبه بندی هم دقیقا صدق می کند).
همکاران زحمتکش امور اداری در کل کشور و در ایام تعطیلات در ادارات حاضر شده و در تاریخ ۱۵ و ۱۶ مرداد به تنظیم احکام بر مبنای ۲۱ تا ۲۷٪ پرداختند و احکام فوق در کارتابل معلمان قرار گرفت ؛ حتی در برخی استانها فیش حقوقی مرداد ماه نیز به همراه معوقات فوق العاده ویژه ۵ ماهه در کارتابل قرار گرفت و موجی از امید و شادی در دل معلمان ایران ایجاد شد .
پس از تاخیر در پرداخت حقوق مرداد ماه نگرانیها مجددا جامعه فرهنگیان را در بر گرفت! زمزمه ها آغاز شد که پرداخت فوق العاده ویژه به مشکل خورده است !
از همکاران امور اداری دعوت شد در ادارات آماده باشند برای تغییر احکام و دوباره اضطراب و استرس و نگرانی و …
اخبار ضد و نقیض دوباره آغاز شد یکی از مسئولین میگفت احکام باید تغییر کند چون قانونی نبوده و ما گفتیم نمیشود !
یکی دیگر می گفت نگران نباشید حل شده و مجددا به حساب خزانه واریز شده !
چند ساعت بعد همان فرد خبر داد که تامین اعتبارش به مشکل خورده است !
یکی دیگر میگفت به همکاران امور اداری گفته اند احکام را تغییر ندهید مشکل در حال رفع است …
پس از ۷۲ ساعت نگرانی و استرس در نهایت اعلام شد که حقوق مرداد همانند ماههای قبل پرداخت میشود و خبری از معوقات فوق العاده ویژه نیست در حالیکه همکاران عزیز خود را برای دریافت این معوقات ناچیز ( از نظر سایر کارمندان) آماده کرده بودند و برای آن برنامه ریخته بودند !
به هرحال حقوق مرداد با دو روز تاخیر واریز شد نه تنها خبری از معوقات فوق العاده ویژه نبود بلکه در بعضی موارد مبالغ اندکی نیز کاهش داشت. !
و اما دلایلی که در فضای مجازی منتشر شده را ببینید :
آقای میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه مخالفت کرده و جلوی آنرا گرفته !
وزارت آموزش و پرورش به موقع فایل های حقوق را به خزانه نداده !
کلا فوق العاده ویژه به دلیل غیر قانونی بودن مردود شده و احکام صادر شده در مرداد باید تغییر کنند !
وجدان های بیدار لطفا پاسخ دهند:
کدام کارمند دولت باید خودش به دنبال گرفتن حقش از دولت باشد به جز معلمان ؟
همکاران ستادی کدام وزارتخانه با دستور مستقیم رئیس سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص درصدی بیشتر به حقوق همکاران مخالفت می کنند و عملاً جلوی اجرای آن را میگیرند؟
اگر مشکل قانونی همچنان برقرار بود چرا وزارت محترم احکام و فیشهای جدید را با معوقات صادر کرد ؟
اگر مشکلی نیست چرا احکام و فیشها را از کارتابل برداشتند ؟
کارمندان دستگاههای دیگر که از دوستان بنده هستند دارند به حال ما میخندند که اینها را ببینید سر مبلغ میانگین ۶۰۰ تومن در ماه چقدر دارن به این در و آن در میزنند ! و چقدر استرس و نامه نگاری و …
شما بفرمایید جواب همکاران را چه بدهیم آیا این مبلغ ناچیز ارزش این همه استرس و اضطراب را دارد چرا هیچکس پاسخگو نیست؟
چه تضمینی وجود دارد که در شهریور ماه پرداخت شود؟
چه اطمینانی به آینده در مورد موضوعات دیگر بخصوص رتبه بندی وجود دارد ؟
در طلیعه دولت سیزدهم که شعار خود را بر بهبود وضعیت معیشتی کارمندان قرار داده آیا رواست اینگونه برخورد کردن؟
مسببان ایجاد این نارضایتی و بی انگیزگی در آستانه آغاز سال تحصیلی چه کسانی هستند ؟ و آیا نباید طبق اصل نود قانون اساسی و همچنین حقوق شهروندی به فرهنگیان و خانواده های ۱۴ میلیون دانش آموز پاسخگو باشند ؟
امیدواریم یک مسئول شجاع پیدا شود و با صراحت واقعیت را به همکاران و مردم سرزمینمان بگوید تا شاید کمی مرهمی نهد بر زخمهای معلمان دلسوزی که در میان تورم لگام گسیخته با کمترین دریافتی از وسایل شخصی و حقوق خود برای تدریس بهتر در فضای مجازی هزینه می کنند و برخی از آنها همانند زنده یاد خانم مرجان بابایی تمام حقوق خود را برای دانش آموزان بی بضاعتش هزینه کرد تا از یادگیری در دوران کرونا عقب نمانند .
رامین کریمی نیا
نماینده سازمان معلمان ایران
۲ / ۶ / ۱۴۰۰