آموزش غیرحضوری نباید تا آخر سال ادامه یابد
در نشست هیات دولت مطرح شد
آموزش غیرحضوری نباید تا آخر سال ادامه یابد
گروه اجتماعی| حالا خبرهای مربوط به بازگشایی مدارس چند روزی است که به موازات هم پیش میروند: واکسن دانشآموزی، گروه سنی اعلام شده برای دریافت واکسن، شروع نمادین سال تحصیلی و بعد حرکت به سمت بازگشت تدریجی به کلاسهای درس. صحبتی که روز گذشته در جلسه هیات دولت و از زبان ابراهیم رییسی هم تکرار شد. رییس دولت سیزدهم در این نشست و در آستانه مهر ماه اعلام کرد: «آموزش اعم از مجازی، حضوری یا ترکیبی باید مدیریت شده باشد. اگر در جایی امکان آغاز آموزش از اول مهر به شکل حضوری نیست، این نباید تا آخر سال تحصیلی ادامه یابد.»
همانطور که سرپرست آموزش و پرورش و سایر مدیران ستادی این وزارتخانه در هفتههای گذشته مدام در خبرها اعلام کردهاند، یکی از دلایل اصلی اولویت دادن به واکسیناسیون معلمان و بعد هم اعلام گروههای سنی دانشآموزی برای دریافت واکسن، حرکت به سوی بازگشایی مدارس بوده است. در خبرها همچنان بارها تاکید شده که فعلا مهر ماه به صورت مجازی (جز برخی مناطق روستایی و عشایری) آغاز خواهد شد تا روند واکسیناسیون و ایمنی جمعی به نقطه مطلوبی برسد. روز گذشته رییسی هم در جلسه هیات دولت بخشی از همان حرفها را دوباره بر زبان آورد: «فعلا به خاطر شرایط کرونایی، مدارس به صورت مجازی و در برخی مناطق به صورت ترکیبی از مجازی و حضوری، فعالیت خود را آغاز میکنند تا به مرور با بهتر شدن شرایط، شاهد آموزش حضوری در مدارس کشور باشیم. وزارت آموزش و پرورش و مدیران مدارس باید برنامهریزی دقیق و مشخصی براساس شرایط شهرها و استانهای کشور از نظر بیماری و شمار دانشآموزان در کلاسها برای حضوری یا غیرحضوری بودن کلاسها داشته باشند و آن را با دقت اجرا کنند.» اما اینبار صحبت او این بود که مراکز آموزشی اعم از دانشگاهها و مدارس باید ترتیبی اتخاذ کنند که آموزش غیرحضوری تا آخر سال تحصیلی پیشرو ادامه پیدا نکند. او تاکید کرد: «آموزش مجازی باید درنهایت به مدت ۱۵ روز تا یک ماه باشد و بعد از یک ماه به آموزش حضوری یا ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی تبدیل شود و حتما باید آموزش حضوری را در کنار آموزش مجازی داشته باشیم.» روز شنبه زنگ آغاز سال تحصیلی برای نخستینبار در دولت ابراهیم رییسی به صدا درخواهد آمد: دومین مهر ماهی که سایه کرونا بر روز آغاز مدارس سایه میاندازد.
مدرسه در گرو واکسن
«در بحث بازگشایی مدارس کمیسیون آموزش یک جلسهای با وزرای آموزش و پرورش، بهداشت و علوم برگزار کرد و دغدغه اعضای کمیسیون مطرح شد و جمعبندی این بود تا زمانی که واکسیناسیون سراسری نداشته باشیم و به لحاظ کنترل کرونا به اطمینانی نرسیم نمیتوانیم در رابطه با بازگشایی گسترده مدارس به ویژه در شهرهای بزرگ صحبت کنیم.» مهرداد ویسکرمی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات روز گذشته به ایسنا در مورد شرط و شروط کمیسیون برای بازگشایی مدارس توضیح داد. او در عین حال که معتقد است به صورت منطقهای طبق هماهنگی سیاستهای ستاد کرونا با آموزش و پرورش، در برخی محیطهای کوچکتر با رعایت پروتکلهای بهداشتی باید برخی مدارس را باز کرد، تاکید دارد: «کل کشور را نمیتوان با یک قاعده نگاه کرد اما تا یک واکسیناسیون سراسری انجام نشود امکان بازگشایی مدارس را نداریم.»
روز گذشته آموزش و پرورش از آغاز نوبت اول واکسیناسیون دانشآموزان برای متولدین ۸۲ تا ۸۳ خبر داد. رییس جمعیت هلال احمر هم در حاشیه مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس در جمع خبرنگاران اعلام کرد که 12 میلیون دوز واکسن دانشآموزی به صورت ویژه برای دانشآموزان وارد خواهد شد: «خوشبختانه با اقدامات انجام شده روند واردات واکسن و تزریق آن با شتاب و سرعت بالایی در حال انجام است و شرایط خوبی بر روند واکسیناسیون حاکم شده است، به طوری که ما در همین هفته پنج میلیون دوز واکسن جدید کرونا و طی هفته آینده نیز دو محموله شش میلیون دوزی واکسن کرونا ویژه دانشآموزان یا به عبارتی افراد ۱۲ تا ۱۸ ساله را وارد کشور خواهیم کرد.» به گفته او این واکسنها در دهه اول مهر ماه وارد کشور خواهند شد.
همزمان با اعلام گروههای سنی زیر 18 سال، برخی کارشناسان هم در تلاشند تا رضایت والدین را برای واکسیناسیون فرزندانشان جلب کنند. حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در گفتوگویی با ایسنا به والدین دانشآموزان توضیح داده است: «از والدین کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال میخواهیم نترسند و واکسیناسیون فرزندانشان را انجام دهند. واکسن عارضه جدی نداشته است و تنها در تعداد محدودی بروز تب و لرز یا بدن درد خفیف را داشتیم. انجام واکسیناسیون کمک میکند چرخه پاندمی کرونا در کشور شکسته شود و بچهها پس از واکسیناسیون کامل میتوانند به مدارس بازگردند تا عوارض ناشی از تحصیل مجازی جبران شود.» اما هنوز صحبتی در مورد گروههای زیر 12 سال نیست. به گفته جماعتی، واکسن کرونای افراد زیر ۱۲ سال نیز تفاوتی با واکسن افراد ۱۲ تا ۱۸ سال ندارد تنها ممکن است میزان دوز دریافتی متفاوت باشد و در آینده در این خصوص هم تصمیمگیری میشود.
مهرزاد حمیدی، معاون سلامت و تربیتبدنی وزارت آموزش و پرورش درخصوص اولویتبندی واکسن دانشآموزان به ایلنا توضیح داده: «طبق قراری که حاصل شده واکسنهایی وارد میشوند که طبق نظر فنی و تخصصی وزارت بهداشت، مختص سنین ۱۲ تا ۱۸ سال است یعنی دانشآموزان کلاس هفتم و دوازدهم را شامل میشود. براساس مذاکرات صورت گرفته، قرار شده دانشآموزان دبیرستان مدارس استثنایی در اولویت واکسن باشند، سپس کلاس دوازدهم، یازدهم، نهم تا هفتم در اولویتهای بعدی خواهند بود. اگر میزان واکسنی که وارد کشور میشود مشمول کل دانشآموزان دبیرستانی باشد دیگر این اولویتبندی هم معنا ندارد و همه دانشآموزان دبیرستانی میتوانند واکسن خود را دریافت کنند.» معاون سلامت و تربیتبدنی آموزش و پرورش گفت: «با توجه به اینکه سن واکسیناسیون در کشور کاهش پیدا کرد، قسمت اعظم والدینی که قرار بود توسط انجمن اولیا و مربیان شامل واکسینه شوند، واکسن دریافت کردند. علاوه بر آن هم رانندگانی که بنا بود طبق قرارداد واکسینه شوند، اکنون واکسن خود را دریافت کردهاند. در حال حاضر اکثر والدینی که دانشآموز دبیرستانی دارند، شامل تزریق واکسن میشوند و حتی والدینی که دانشآموزان ابتدایی دارند نیز به لحاظ سنی جزو مشمولین تزریق واکسن هستند.»
منبع: روزنامه اعتماد 1 مهر 1400 خورشیدی