بیانیهای در پایان دوره هفتم سازمان نظام پزشکی
گروه اجتماعی: هشتمین انتخابات نظام پزشکی کشور، روز جمعه 25 تیر ماه و در 222 حوزه انتخابیه در استانهای کشور برگزار شد و 6 گروه پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان، علوم آزمایشگاهی، مامایی، کارشناسان پروانهدار با 6000 نامزد در این انتخابات شرکت کردند درحالیکه به دنبال ردصلاحیتهای گسترده نامزدهای انتخاباتی در این دور از انتخابات نظام پزشکی، پیشبینی مسوولان وقت این نظام صنفی، کاهش مشارکت اعضای جامعه پزشکی در انتخابات بود، حال با گذشت بیش از 70 روز از برگزاری انتخابات، قرار است رییس جدید این سازمان صنفی که بزرگترین صنف نخبگان کشور به شمار میرود، با رایگیری مجمع عمومی سازمان، انتخاب و به وزیر بهداشت معرفی شود تا در صورت تایید از سوی رییسجمهوری، هدایت دور جدید فعالیت هیاتمدیره سازمان را عهدهدار شود. انتخاب ریاست جدید به منزله پایان فعالیت رییس کل دور هفتم و مجموع عمومی و هیاتمدیره این نظام صنفی خواهد بود. در همین راستا، انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران با صدور بیانیهای به مناسبت پایان دوره هفتم سازمان نظام پزشکی، نکاتی را متذکر شده است. در این بیانیه آمده است: «در کوران هجمههای برنامهریزیشده علیه جامعه پزشکی که گاهی دوستان را هم به اشتباه میانداخت یا اخبار و اطلاعات نادرستی که رسانه ملی و رسانههای همسو با آن، قلب سلامت ایرانیان یعنی طبابت را نشانه رفته بود و کارشناسنماها با انواع آمار ساختگی میرفتند تا یکی از معدود مشاغل مرجع مردمی را هم به ناکجاآباد سوق دهند، دوره هفتم نظام پزشکی پس از استعفای آقای دکتر ایرج فاضل سکان کشتی نظام پزشکی را به دکتر محمدرضا ظفرقندی سپرد. حکم رییسجمهور چهارساله بود اما اصرار دکتر ظفرقندی باعث شد حکم به دو سال تقلیل یابد تا دوره هفتم طبق روال قانونی و در موعد مقرر خاتمه یابد.
انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران بر خود فرض میداند به پاس چهار سال تلاش بیوقفه منتخبین دوره هفتم نظام پزشکی سراسر کشور، مجمع عمومی، شورای عالی و دیگر ارکان این سازمان و همچنین تقدیم سپاسگزاری خود محضر رییس کل محترم این سازمان (محمدرضا ظفرقندی) پس از قریب به سه سال حضور فعال و موثر در جایگاه رکن اجرایی این سازمان مطالبی چند را تقدیم نماید:
۱- رابطه مردم و جامعه پزشکی که میرفت تا با رفتار نامناسب برخی رسانهها دچار خدشه و تلاطم شود، در دوره تصدی ایشان و تیم همراه او با بهرهگیری از اصول خدشهناپذیر اخلاقی و علمی به بهترین وجه ممکن ترمیم و تقویت شد. بهترین نمونه تاییدکننده این موضوع در همهگیری کرونا، اهتمام سازمان در دو بخش آموزش همگانی و مطالبهگری واکسیناسیون عمومی بود. در تلخترین روزهایی که کمتر مسوول یا گروهی به خود اجازه میداد در مقابل انحراف حرکت مدیریتی کرونا از مسیر علمی به مسیر سیاسی و اعتقادی سخن بگوید، این رییس کل سازمان نظام پزشکی بود که برگرفته از روحیه آزادگی و طلایهداری دوران دفاع مقدس لب به سخن گشود و در بیانیهها و مکاتبات متعدد، زبان اکثریت جامعه علمی و سلامت کشور شده و دلسوزانه هشدار داد که موضوع کرونا و واکسیناسیون را سیاسی نکنید. این هشدار، البته با تاخیر غیر قابل توجیه، پذیرفته شده و امروزه شاهد حجم نسبتا خوب واردات واکسن از برندهای متفاوت هستیم چنانکه مخالفان واردات این واکسنها خود مدافع تهیه و خرید آن شدهاند. مردم عزیز ایران به خوبی این مواضع را مشاهده و قضاوت میکنند.
۲- در دوره هفتم نظامپزشکی حتی رابطه درونگروهی جامعه پزشکی نیز به میزان قابل قبولی ترمیم شد. مطالعه علمی و بررسی هزینههای تمامشده و تعیین تعرفه واقعی خدمات پزشکی، تعامل با مسوولان ارشد نظام سیاسی، سلامت و بیمهها برای نیل به تعرفههای واقعی در بخش سلامت، مهمترین اتفاقی بود که افزایش حداقلی و بدون برنامه سالانه تعرفهها را به مسیری مستند و نظاممند هدایت کرد.
۳- بازگشت مرجعیت مردمی و رسانهای؛ بر اساس اطلاعات موجود جامعه پزشکی جزو چند گروه مرجع اصلی مورد اعتماد مردم است. این مرجعیت که به مدد برخی رسانههای ضد پزشک روال نزولی به خود میگرفت، در دوران تصدی دکتر ظفرقندی مجددا سیر صعودی گرفت چنان که هماکنون نه تنها در بین مردم بلکه در رسانههای داخلی و بینالمللی نیز این مرجعیت زبانزد است و پیام دبیر کل سازمان بهداشت جهانی در روز پزشک خطاب به ایشان نمونه واضحی از این روند است.
۴- پر واضح است نگرش حمایت از سلامت و حقوق ملت، یک اصل خدشهناپذیر دوره هفتم نظام پزشکی بود. در دوران تصدی دکتر ظفرقندی در نظام پزشکی، حمایت از صنف پزشکی به منزله دفاع از مردم نیز بود. یک نگاه موشکافانه به مواضع، مصاحبهها و بیانیههای سازمان نظام پزشکی در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ نشان میدهد دکتر ظفرقندی و دیگر ارکان سازمان نظام پزشکی اگر چه در برخی موارد اختلاف مختصری هم داشتهاند اما بر سر حقوق عامه جامعه با هیچ گروه یا فردی معامله نکردهاند. این خصوصیت جایگاه ایشان و تیم همراه را نزد ایرانیان چندین مرتبه بالاتر از قبل برد. عزت نزد مردم با ارزشترین افتخار هر صنفی است و امید میرود جایگزینهای ایشان در آینده نگذارند این گوهر باارزش به راحتی قربانی مطامع زودگذر گروهی یا فردی شود.
۵- سازمان نظام پزشکی اکنون در رتبهای قابل قبول از اعتماد مردمی و صنفی به سر میبرد که هر آیینه قابل تقویت و تضعیف است. دکتر ظفرقندی در آخرین اقدام خود بهرغم میل و اصرار بسیاری از بزرگان و اعضای جامعه پزشکی برای شرکت در انتخابات، ترجیح داد به سلک معلمی و استادی دانشگاه بازگردد تا نیروهای تازهنفس برای خدمت به صنف و مردم جایگزین شوند.
منبع:روزنامه اعتماد 8 مهر 1400 خورشیدی