1

جلسه هم اندیشی اعضای سازمان معلمان شعبه استان سمنان

نظام آموزشی کلید توسعه جوامع محسوب می شود و موفقیت ملت ها به کیفیت آموزش و پرورش آنها بستگی دارد. بدون تردید آینده هر کشوری را می توان از سیمای نظام آموزشی آن شناخت. در کشور ما همواره کم توجهی به شایستگی سیاسی و اجتماعی معلم، مانع شکوفایی یکی از مهمترین عناصر در شکل گیری مطلوب جامعه شده است. پرداختن به قابلیت سیاسی و اجتماعی معلم باعث شکل گیری جایگاه منزلتی از آن در جامعه می شود که به طور مستقیم تأثیر خود را روی دانش آموزان به عنوان آینده سازان میهن خواهد گذاشت و تا اهمیت این جایگاه برای جامعه و حاکمیت مشخص نشود، بخش بزرگی از توان جامعه، آن گونه که شایسته است، ارتقا نمی یابد.

پروانه اسکندری مسئول واحد توسعه و تشکیلات سازمان معلمان ضمن بیان مطالب فوق افزود:یکی از مهمترین ارکان رشد و تعالی جایگاه معلمان، حضور خود معلم در پیگیری مطالباتشان و مراقبت از نظام آموزشی کشور است. سازمان معلمان ایران به عنوان یک نهاد اجتماعی سعی دارد با برنامه ریزی مدون و به دور از هر حاشیه در جهت بهبود نظام آموزشی و به طبع، جامعه ایران گام بردارد.
به گزارش سخن معلم اسکندری هم چنین با اشاره به فعالیت های سازمان معلمان ایران گفت: پیرو این مهم است که اعضای این سازمان به صورت منظم جلسات برنامه ریزی و هم اندیشی را در سراسر کشور برگزار می نمایند. در همین خصوص جلسه هم اندیشی سازمان معلمان ایران در استان سمنان با حضور مسئول هیات اجرائی سازمان جناب آقای مرادی و مسئول واحد طرح و برنامه سازمان جناب آقای ربیع نیا و بنده مسئول واحد توسعه و تشکیلات سازمان معلمان ایران  برگزار گردید.
گزارش رسیده به سخن معلم حاکی است نخست خانم اسکندری به عنوان مسئول شعبه سازمان معلمان استان سمنان، ضمن خوش آمدگویی به میهمانان و حاضرین در جلسه به معرفی اعضای استانی حاضر در جلسه پرداختند. ایشان در ادامه گزارشی از فعالیتهای واحد توسعه و تشکیلات در سطح کشور، توسعه کمی – کیفی و ایجاد بانک اطلاعاتی از افراد عضو جهت بهره مند شدن از کلیه اعضای عضو موثر، شرح کلیه فعالیت های مسئولین واحدهای ده گانه سازمان (که با پیشنهاد دبیر کل و رآی اعضاء منصوب شدند) و همچنین توضیحات اجمالی درمورد فعالیتها و اهداف سازمان معلمان را ارائه نمودند.

ایشان ضمن یادآوری و تشریح اهم بندهای برنامه استراتژیک و چشم انداز سازمان معلمان در افق ۱۴۱۰ به این نکته نیز اشاره داشتند که سازمان معلمان ایران به امید تحقق اهداف و سیاست های تدوینی، این سند را درافق ۱۰ساله فعالیت ها و اقدامات خود قرارمی دهد.

این گزارش حاکی است بخش پایانی صحبت های  خانم اسکندری در خصوص لزوم همراهی تمامی سازمان های مردم نهاد در خصوص جایگاه معلم و مطالباتشان بود. به گفته ایشان از آنجایی که مجموعه سازمان معلمان استان و نیز اعضای انجمن اسلامی معلمان استان افرادی هستند که بالاترین تآثیر و مقبولیت را در بین آحاد جامعه و معلمان و دیگر احزاب استان دارند، قطعا با جلسات مشترک هم اندیشی با سازمان های همسو شاهد پویایی و رشد همه جانبه این قشر فرهنگی خواهیم بود.

به گزارش سخن معلم در ادامه جلسه دکتر ربیع نیا مسئول واحد طرح و برنامه سازمان که از از تدوین گران سند چشم انداز سازمان می باشند، از اهمیت افزایش توان کمی و کیفی سازمان معلمان در پیشبرد اهداف سازمان مطالبی را بیان نمودند. ایشان ضمن تاکید بر شناخت دقیق رزومه اعضای توسط مسئولین شعب و همچنین جذب افراد توانمند، آموزش نیروها با استفاده از ظرفیت علمی اعضا را پیشنهاد کردند.

به گزارش واحد توسعه و تشکیلات، آقای مرادی مسئول هیات اجرائی سازمان نکاتی را در خصوص شکل گیری و ساختار سازمان برای حاضرین تشریح کردند. به گفته ایشان سازمان اصل را بر توانایی افراد و تمرکز زدایی قدرت بنا نهاده است. نمونه چنین سیاستی حضور چندین عضو شهرستانی در شورای مرکزی است. یکایک جایگاه های تعریف شده در سازمان انتخابی می باشد. از راس سازمان تا کمترین سمت، انتصابی نبوده و تمامی فعالیت ها شفاف و مبتنی بر خرد جمعی است. همچنین وی تاکید کردند که در این دوره به جهت شکوفایی هرچه بهتر توانایی اعضا، تعداد واحد های سازمانی مطابق اساسنامه 5 واحد بوده که به پیشنهاد اعضا به 10 واحد افزایش یافته است.

این گزارش هم چنین حاکی است در بخشی از جلسه دکتر مسعود سیادتی فعال سیاسی اصلاح طلب و مسئول انجمن اسلامی معلمان سمنان به عنوان مدعو جلسه سخنانی را ایراد کردند. ایشان ضمن تقدیر از اعضا به دلیل حرکت های مطالبه محورانه، به لزوم همبستگی بین احزاب و گروه های هم اندیش در این مسیر تاکید کردند. به بیان ایشان ائتلاف بین گروه ها و تشکیل جبهه واحد، در اثرگذاری خواسته ها و پیگیری مطالبات نقش مهمی داشته و حتی دامنه چنین اتحادی را می توان به سطح منطقه ای متشکل از استان های همجوار افزایش داد.
در ادامه این نشست صمیمی اعضای استانی نیز به بیان پیشنهاداتی پرداختند.
جناب آقای حمزه، از اعضای استانی سازمان معلمان در خصوص نوع عضوگیری، لزوم اصلاح برخی بند های اساسنامه و حرکت های مقطعی سازمان پیشنهاداتی را بیان نمودند. به گفته ایشان در عضو گیری کمیت و کیفیت نیروها باید توامان در نظر گرفته شود تا سازمان جایگاه موثر تری را در جامعه آموزشی بتواند ایفا نماید. همچنین ضروری است سازمان در بزنگاه های تاریخی و در رخدادهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی عکس العمل مناسب را از خود نشان دهد.
آقای خانزاده، دیگر عضو حاضر در جلسه ضمن بیان فعالیت های مجازی فرهنگیان استان ، در خصوص نوع پیگیری مطالبات صنفی سوالات و پیشنهاداتی را با اعضای شورای مرکزی سازمان مطرح نمودند. به عقیده ایشان برای اثرگذاری و جهت دهی به مطالبات نیاز است عضوگیری در سازمان به سمت شاغلین در این عرصه باشد.
آقای پهلوان عضو سازمان معلمان در خصوص آسیب های پیش روی سازمان در شهرستان ها بیاناتی را ارائه نمودند. به گفته ایشان در تمامی مدارس شهرستان ها به معلمان دیکته می شود که از حضور در انجمن های صنفی پرهیز نمایند. لازم است سازمان و همچنین تمامی معلمان با اعتماد، همدلی و همکاری با چنین دیدگاهی برخورد نمایند.
خانم اردستانی از اعضای استانی در خصوص موانعی که در عضوگیری از معلمان وجود دارد مطالبی را ارائه نمودند.محافظه کاری و منفعل بودن معلمان به دلیل عدم امنیت شغلی، حقوق اندک و دغدغه مالی معلمان و همچنین سرخوردگی های سیاسی و اجتماعی از مهمترین مشکلات این بخش بوده و به نوبه خود خطر بزرگی می باشد.

آقای شکرالهی از اعضای استانی سازمان و همچنین عضو شورای مرکزی ضمن تاکید بر اهمیت حمایت از معلمینی که حقوقشان به هر دلیلی ضایع می گردد در خصوص برنامه سازمان برای دانش آموزان پیشنهاداتی را خاطر نشان کردند. به عقیده ایشان مقطع ابتدایی از مهمترین بخش های آموزش و پرورش است که نیاز به توجه ویژه ای از سوی سازمان در جهت آموزش دارد.

در ادامه نیز آقای هاشمی،بازرس سازمان معلمان ایران،و عضو استانی به پیگیری مطالبات از طریق سازمان معلمان تحت راه های قانونی و همچنین اصلاح و تغییر قوانین به روش های قانونی اشاره داشتند. رتبه بندی معلمان از مهمترین مواردی است که نیاز به پیگیری جدی سازمان دارد.

گزارش رسیده به سخن معلم حاکی است درپایان‌،خانم معصوم پور،از بانوان عضو استانی سازمان درصحبتهای خود به لزوم توجه به تخصص در تداوم فعالیتهای سازمان تاکید نموده و ضمن تغییر نگرش های‌گذشته خواستار اعمال دیدگاههای تخصصی علمی و آموزشی در کارگروه‌های ویژه و جذب نیروهای فعال دراین زمینه شدند.

لازم به ذکر است درپایان این نشست 5 ساعته،حکمی از طرف دبیر کل سازمان معلمان‌ ایران سرکار خانم‌نقی ئی پیرامون مسئولیت دفتر شهرستان شاهرود آقای لطفیان( به نماینده ایشان جناب آقای پهلوان)و اقای خانزاده دفتر شهرستان دامغان ،توسط اعضای شورای مرکزی ،آقایان مرادی و ربیع نیا و خانم اسکندری و همچنین مدعو جلسه جناب آقای سیادتی مسئول انجمن اسلامی معلمان استان اهدا گردید.