خیز فیاضی برای وزارت
نامه معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در نشست علنی امروز مجلس اعلاموصول میشود
چند عضو هیات رییسه مجلس، دیروز در خبرهایی جداگانه از پایان بلاتکلیفی وضعیت اداره وزارت آموزش و پرورش و معرفی «مسعود فیاضی» به عنوان گزینه پیشنهادی رییسی به مجلس خبر دادند. خبری که در ادامه در حالی به تایید معاون پارلمانی رییسجمهوری رسید که به گفته یکی از همین اعضای هیات رییسه مجلس، نامه معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در نشست علنی صبح امروز مجلس اعلام وصول و قرائت خواهد شد. روحالله متفکر آزاد همچنین با اشاره به روند بررسی کارنامه و برنامه این گزینه پیشنهادی در جلسات کمیسیونهای تخصصی گفته که جلسه رایاعتماد هفته آینده تشکیل خواهد شد.
حواشی انتخاب گزینه
سومین روز آبان ماه و نخستین دوشنبه این ماه پاییزی، در شرایطی که درست دو ماه از مهلت سه ماهه ابراهیم رییسی برای معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس گذشته و دوره 30 روزه پایانی این مهلت آغاز میشد، سیدمحمد حسینی در قامت معاون پارلمانی رییسجمهوری از این گفت که رییس دولت سیزدهم «بهزودی» گزینه مدنظرش را برای تصدی این وزارتخانه رونمایی خواهد کرد تا درصورت جلب اعتماد اکثریت نمایندگان مجلس یازدهم بالاخره سرنوشت سکاندار این تنها وزارتخانه بیوزیر دولت سیزدهم نیز روشن شود. حسینی البته در دومین جملهای که در این خصوص به زبان آورد، بزنگاه و مقطع زمانی معرفی وزیر پیشنهادی را تاحدودی دقیقتر اعلام کرده و در حالی که میانه نخستین هفته آبان ماه را پشتسر میگذاشتیم، تاکید کرده بود که رییسی «هفته آینده» از میان «گزینههای متعددی» که مطرحند، «شایستهترین فرد از نظر کارآمدی» را به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و بهمنظور کسب رایاعتماد به مجلس معرفی خواهد کرد. اگرچه آن هفته و «هفته بعد» هم گذشت و خبری از معرفی وزیر پیشنهادی نشد اما دستکم داده دیگری که در همان جمله حسینی مطرح شد، کاملا صادق و صحیح بود؛ «گزینههای متعددی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش مطرح بودند.» هرچند هرگز دولت و دولتیها توضیحی درباره هویت این گزینههای متعدد به دست ندادند. گزینههایی که البته «اعتماد» همان روز و به بهانه همان اظهارات معاون پارلمانی رییسجمهوری، در گزارشی مبتنی بر گمانهزنی سیاسی و رسانهای از حدود 20 نفرشان نام برد و به اجمال، از کارنامه و پیشینه سیاسی و مدیریتی هر کدام گزارش داد و حالا در شرایطی نام مسعود فیاضی به عنوان گزینه نهایی و کسی که ابراهیم رییسی میخواهد سکاندار وزارت آموزش و پرورش دولتش باشد، رسما اعلام شده که همان زمان هم برخی منابع از او به این عنوان نام میبردند.
پیشینه و کارنامه وزیر پیشنهادی
با این همه اما حالا این فیاضی متولد سال ۵۴ است که در شرایطی با مدرک کارشناسی عمران از دانشگاه تهران، تحصیلات حوزوی و همینطور یک مدرک دکترای فقه و اصول تحلیلی و اجتهادی از «کمیسیون نخبگان» خود را برای جلب اعتماد مجلس و متعاقبا هدایت وزارت آموزش و پرورش دولت سیزدهم آماده میکند که 7 سال از این 46 سالی را پشت سر گذاشته، در کلاسهای درس و به عنوان معلم پرورشی مقطع متوسطه گذرانده است. معلمی که البته آنطور که در بخش دیگری از کارنامه و رزومه تحصیلیاش میخوانیم، «استادیار گروه منطق، فهم و دین پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» نیز هست و فراتر از این، «هماکنون در دانشگاه و حوزه تدریس میکند.» فارغ از این پیشینه علمی و پژوهشی فیاضی که البته چیزی در حدود دوسوم از حجم رزومهاش را دربرگرفته و مواردی دیگر همچون تالیف چند کتاب و برگزاری چند همایش علمی را هم شامل میشود، احتمالا باید به مواردی همچون «ریاست هیاتمدیره انتشارات مدرسه، وابسته به وزارت آموزش و پرورش»، «معاونت پژوهشی مرکز مطالعات راهبردی بسیج» و نهایتا «معاونت مطالعات فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس» به عنوان مهمترین سمتهایش تا پیش از معرفی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اشاره کنیم .
منبع:روزنامه اعتماد 18 آبان 1400 خورشیدی