خیز فیاضی برای وزارت
نامه معرفي وزير پيشنهادي آموزش و پرورش در نشست علني امروز مجلس اعلاموصول ميشود
چند عضو هيات رييسه مجلس، ديروز در خبرهايي جداگانه از پايان بلاتكليفي وضعيت اداره وزارت آموزش و پرورش و معرفي «مسعود فياضي» به عنوان گزينه پيشنهادي رييسي به مجلس خبر دادند. خبري كه در ادامه در حالي به تاييد معاون پارلماني رييسجمهوري رسيد كه به گفته يكي از همين اعضاي هيات رييسه مجلس، نامه معرفي وزير پيشنهادي آموزش و پرورش در نشست علني صبح امروز مجلس اعلام وصول و قرائت خواهد شد. روحالله متفكر آزاد همچنين با اشاره به روند بررسي كارنامه و برنامه اين گزينه پيشنهادي در جلسات كميسيونهاي تخصصي گفته كه جلسه راياعتماد هفته آينده تشكيل خواهد شد.
حواشي انتخاب گزينه
سومين روز آبان ماه و نخستين دوشنبه اين ماه پاييزي، در شرايطي كه درست دو ماه از مهلت سه ماهه ابراهيم رييسي براي معرفي وزير پيشنهادي آموزش و پرورش به مجلس گذشته و دوره 30 روزه پاياني اين مهلت آغاز ميشد، سيدمحمد حسيني در قامت معاون پارلماني رييسجمهوري از اين گفت كه رييس دولت سيزدهم «بهزودي» گزينه مدنظرش را براي تصدي اين وزارتخانه رونمايي خواهد كرد تا درصورت جلب اعتماد اكثريت نمايندگان مجلس يازدهم بالاخره سرنوشت سكاندار اين تنها وزارتخانه بيوزير دولت سيزدهم نيز روشن شود. حسيني البته در دومين جملهاي كه در اين خصوص به زبان آورد، بزنگاه و مقطع زماني معرفي وزير پيشنهادي را تاحدودي دقيقتر اعلام كرده و در حالي كه ميانه نخستين هفته آبان ماه را پشتسر ميگذاشتيم، تاكيد كرده بود كه رييسي «هفته آينده» از ميان «گزينههاي متعددي» كه مطرحند، «شايستهترين فرد از نظر كارآمدي» را به عنوان وزير پيشنهادي آموزش و پرورش و بهمنظور كسب راياعتماد به مجلس معرفي خواهد كرد. اگرچه آن هفته و «هفته بعد» هم گذشت و خبري از معرفي وزير پيشنهادي نشد اما دستكم داده ديگري كه در همان جمله حسيني مطرح شد، كاملا صادق و صحيح بود؛ «گزينههاي متعددي براي تصدي وزارت آموزش و پرورش مطرح بودند.» هرچند هرگز دولت و دولتيها توضيحي درباره هويت اين گزينههاي متعدد به دست ندادند. گزينههايي كه البته «اعتماد» همان روز و به بهانه همان اظهارات معاون پارلماني رييسجمهوري، در گزارشي مبتني بر گمانهزني سياسي و رسانهاي از حدود 20 نفرشان نام برد و به اجمال، از كارنامه و پيشينه سياسي و مديريتي هر كدام گزارش داد و حالا در شرايطي نام مسعود فياضي به عنوان گزينه نهايي و كسي كه ابراهيم رييسي ميخواهد سكاندار وزارت آموزش و پرورش دولتش باشد، رسما اعلام شده كه همان زمان هم برخي منابع از او به اين عنوان نام ميبردند.
پيشينه و كارنامه وزير پيشنهادي
با اين همه اما حالا اين فياضي متولد سال ۵۴ است كه در شرايطي با مدرك كارشناسي عمران از دانشگاه تهران، تحصيلات حوزوي و همينطور يك مدرك دكتراي فقه و اصول تحليلي و اجتهادي از «كميسيون نخبگان» خود را براي جلب اعتماد مجلس و متعاقبا هدايت وزارت آموزش و پرورش دولت سيزدهم آماده ميكند كه 7 سال از اين 46 سالي را پشت سر گذاشته، در كلاسهاي درس و به عنوان معلم پرورشي مقطع متوسطه گذرانده است. معلمي كه البته آنطور كه در بخش ديگري از كارنامه و رزومه تحصيلياش ميخوانيم، «استاديار گروه منطق، فهم و دين پژوهشكده حكمت و دينپژوهي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي» نيز هست و فراتر از اين، «هماكنون در دانشگاه و حوزه تدريس ميكند.» فارغ از اين پيشينه علمي و پژوهشي فياضي كه البته چيزي در حدود دوسوم از حجم رزومهاش را دربرگرفته و مواردي ديگر همچون تاليف چند كتاب و برگزاري چند همايش علمي را هم شامل ميشود، احتمالا بايد به مواردي همچون «رياست هياتمديره انتشارات مدرسه، وابسته به وزارت آموزش و پرورش»، «معاونت پژوهشي مركز مطالعات راهبردي بسيج» و نهايتا «معاونت مطالعات فرهنگي و اجتماعي مركز پژوهشهاي مجلس» به عنوان مهمترين سمتهايش تا پيش از معرفي به عنوان وزير پيشنهادي آموزش و پرورش اشاره كنيم .
منبع:روزنامه اعتماد 18 آبان 1400 خورشیدی