1

رای عدم اعتماد به فیاضی نباید برای فرهنیگان تبعات منفی داشته باشد

واکنش ها به رای عدم اعتماد به دومین گزینه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش

علی رغم اینکه در روزهای نخست با معرفی مسعود فیاضی مخالفت های جدی و گسترده ای در مجلس و بدنه فرهنگیان صورت گرفته بود اما رفته رفته لابی گری ها و حمایت های خارج و داخل مجلس این ذهنیت را ایجاد کرده بود که ممکن است رای اعتماد را بدست آورد.رای اعتمادی که حسین باغگلی نتوانست و از همان روزهای نخست تا لحظه های آخر هم مشخص بود نمی تواند بدست آورد.

حالا فرد دوم معرفی شده از سوی رئیس دولت هم که مشخص بود از جنس باغگلی است هر چند تفاوت رای بالایی با وی دارد اما موفق به کسب رای اعتماد نشد تا یک رکورد در تاریخ بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش پس از انقلاب ثبت شود که دو گزینه پی در پی مورد اعتماد مجلس قرار نگرفتند.

بی اعتمادی مجلس به مسعود فیاضی که در غیاب حدود سی درصد نمایندگان با مرز انتخاب چندان فاصله نداشت واکنش هایی هم بدنبال داشته و نگرانی هایی هم ایجاد کرده از جمله گویا رئیس مجلس موافق این اتفاق نبوده و به همین دلیل از رئیسی خواست گزینه بعدی را سریع تر معرفی کند و چند نماینده هم هشدار دادند که رای عدم اعتماد به فیاضی نباید برای فرهنیگان تبعات منفی داشته باشد.

قالیباف در صحن علنی مجلس:
رئیس جمهور در اسرع وقت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را به مجلس معرفی کند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از رئیس جمهور خواهش می کنم که در اسرع وقت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را به مجلس معرفی کند چرا که وزارت آموزش و پرورش بسیار مهم و کلیدی است.
دکتر محمد باقر قالیباف در صحن علنی مجلس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه، 25 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی پس از پایان رأی‌گیری و عدم رأی موافق نمایندگان به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برای تصدی بر این وزارتخانه، گفت: از جناب آقای رئیس جمهور خواهش می کنم که در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش را به مجلس معرفی کند چرا که وزارت آموزش و پرورش بسیار مهم و کلیدی است.

وی ادامه داد: در دو دوره دولت‌های قبل طی 16 سال، همیشه وزیر آموزش و پرورش در رأی‌گیری‌های اولیه دولت‌ها دچار چالش شده و متأسفانه این مهم ‌ترین وزارتخانه تغییرات بسیاری در حوزه وزیر داشته است و این موضوع، به کشور و هم به آموزش و پرورش آسیب می‌زند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ان‌شاء الله آقای رئیسی، وزیر پیشنهادی بعدی را در کمترین زمان معرفی کند تا ان‌شاء الله مجلس هم بتواند بررسی‌های خود را انجام دهد./

حق وردی با اشاره به عدم رأی اعتماد مجلس به فیاضی:
رأی مجلس به گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش کارشناسی بود/ نظر کمیسیون‌های تخصصی برای نمایندگان معیار اصلی است
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با بیان اینکه رأی منفی به گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش مخالفت با دولت یا رئیس جمهور نیست، گفت: رأی امروز مجلس نشان داد، نظر کمیسیون‌های تخصصی برای نمایندگان معیار اصلی است.
حسین حق وردی

حسین حق وردی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به عدم رأی اعتماد مجلس به گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: نگاه عمده نمایندگان مجلس این است که ما افراد توانمند، مدیر، انقلابی، ارزش مدار و مدبر در بدنه آموزش و پرورش کم نداریم لذا بر این نظر هستند که ضرورت دارد، فردی از خانواده بزرگ آموزش و پرورش به دلیل آشنایی و قرابت او با ساختار و مشکلات این دستگاه به مجلس معرفی شود.

نماینده مردم شهریار و قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در عین اینکه معرفی وزرا حق رئیس جمهور است اما قطعا اگر دولت در فرآیند انتخاب افراد، نظر کمیسیون تخصصی مربوطه را أخذ کند، می‌توان در یک فضای تعاملی فردی قوی‌تر و از بدنه آموزش و پرورش را احصا کرد تا بتوان به آینده مسیر آموزش و پرورش در کشور امیدوار بود.

حق وردی با اشاره به تأثیرگذاری رأی و نظر کمیسیون‌های تخصصی در رأی اعتماد به وزرا، گفت: این رأی به هیچ عنوان سیاسی نبود بلکه مبتنی بر بررسی‌های کارشناسی صورت گرفته در کمیسیون داده شد؛ شاهد بودیم که در جریان بررسی صلاحیت وزرای معرفی شده مجلس هربار به نظر کمیسیون تخصصی آموزش و پرورش توجه داشت چراکه در کمیسیون آموزش به هیچ عنوان نگاه سیاسی و جناحی حاکم نیست.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد: اینکه در هر دو گزینه معرفی شده برای تصدی وزارت آموزش و پرورش، نمایندگان نظر کمیسیون تخصصی را ملاک اصلی قرار می‌دهند، نشان دهنده اعتماد نمایندگان به  بررسى کارشناسی صورت گرفته در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس است./

فروردین در تذکر شفاهی:
عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سبب تاخیر در پرداخت پاداش فرهنگیان نشود
نماینده مردم فیروزآباد در مجلس گفت: عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سبب تاخیر در پرداخت پاداش فرهنگیان نشود.
محمدمهدی فروردین

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمدمهدی فروردین در نشست علنی امروز (سه شنبه 25 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با اشاره به عدم اعتماد امروز مجلس به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی نباید سبب تاخیر در پرداخت پاداش فرهنگیان شود.

نماینده مردم فیروزآباد و فراشبند و قیرو کارزین در مجلس یازدهم خطاب به وزیر کشور افزود: گزینه های استخدامی وزارت کشور در راهروهای این وزارتخانه به خاطر تسویه حساب های سیاسی نباید از استخدام باز بمانند، این افراد هیچ گرایشی به دولت قبل ندارند و نیروهای توانمند، انقلابی و جهادی هستند که هر چه سریعتر باید جذب شوند.

وی در تذکری خطاب به وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: نیروهای ناظر جهاد هر چه سریعتر باید تعیین تکلیف شوند. نیروهای توانمندی در بین این افراد هستند که باید مورد توجه قرار گیرند./

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس:
رئیس جمهور یک هفته برای معرفی وزیر آموزش و پرورش فرصت دارد
سخنگوی هیأت رئیسه  مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: رئیس جمهور یک هفته برای معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش فرصت دارد و بر اساس قانون از فرصت سه ماهه معرفی وزیر آموزش و پرورش تنها یک هفته باقی مانده است.
سید نظام الدین موسوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سیدنظام الدین موسوی در حاشیه جلسه علنی امروز (سه‌شنبه، 25 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طبق قانون ریاست جمهور پس از آن که وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش موفق به اخذ رأی اعتماد از مجلس نشد سه ماه فرصت داشت وزیر دوم را به مجلس معرفی کند و ایشان قبل از پایان این موعد قانونی، آقای فیاضی را به مجلس معرفی کردند که ایشان نیز بعد از بررسی‌ در کمیسیون‌ها امروز در جلسه علنی نتوانستند رأی اعتماد نمایندگان را کسب کنند.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: این سه ماه برای یک بار پیش‌بینی شده و طبیعتاً رئیس جمهور باید در اولین فرصت نسبت به معرفی وزیر پیشنهادی اقدام کند البته از موعد قبلی حدود 7 روز باقی مانده و رئیس جمهور می‌تواند در این بازه، وزیر پیشنهادی جدید را معرفی کند.

وی تصریح کرد: در گذشته و در موارد مشابه روال‌هایی توسط روسای جمهور طی شده و بعضاً روسای قوه مجریه از مقام معظم رهبری اذن دریافت کرده و مدت بیشتری برای معرفی وزیر پیشنهادی جدید به مجلس داشتند اما مصلحت‌سنجی در این موضوع برعهده شخص رئیس جمهور است، به هر حال بر اساس فهمی که مجلس از قانون دارد رئیس جمهور باید در اسرع وقت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را به مجلس معرفی کند.

موسوی در خصوص نحوه ادامه کار وزارتخانه آموزش و پرورش گفت: رئیس جمهور باید یا در مدت باقی مانده تا انتخاب وزیر، سرپرست جدیدی برای وزارتخانه تعیین کند یا خود رئیس دولت به عنوان مسئول وزارت آموزش و پرورش تصدی امور را در دست بگیرد./