برگزاری انتخابات، محاسبه ارزش مالکانه و بورسی شدن
در نخستين ديدار مطالبهگران صندوق ذخيره فرهنگيان با مديرعامل جديد انجام شد
تاكيد بر پايبندي بر اساسنامه جديد
برگزاري انتخابات، محاسبه ارزش مالكانه و بورسي شدن
گروه اجتماعي
«تمام داراييهاي صندوق ذخيره فرهنگيان كه در طول 26 سال گذشته به دست آمده متعلق به يك ميليون و 600 هزار فرهنگي بازنشسته و شاغلي است كه در اين موسسه عضو هستند و بايد اعضاي هيات امنا و هياتمديره پايبند به اساسنامه جديدي باشند كه امسال به تصويب هيات امنا رسيده و در اداره ثبت شركتها ثبت شده است.»
اين مطالبه، فصل مشترك سخنان تمام مطالبهگراني بود كه ديروز (چهارشنبه) براي نخستينبار و در دومين هفته از آغاز به كار جواد نوري مديرعامل جديد صندوق ذخيره فرهنگيان به مدت 4 ساعت با وي ديدار و گفتوگو داشتند.
در اين ديدار كه مطالبهگراني از مجموعه بازنشستگان عضو صندوق، منتخبين استاني، تشكلهاي معلمي و فعالان مطالبهگر شبكههاي اجتماعي حضور داشتند، به اتفاق همه خواستار اجرايي شدن اساسنامه جديد صندوق ذخيره فرهنگيان شدند كه تاكيد بر ماهيت خصوصي و غيردولتي صندوق دارد و ارزش مالكانه در آن مورد توجه جدي قرار گرفته و براساس آن بايد با برگزاري انتخابات از ميان اعضاي صندوق 6 نفر به عضويت هيات امناي 11 نفرهاي در آيند كه رياست آن با وزير آموزش و پرورش است. در اين نشست دبيركل سازمان معلمان ايران، نماينده و عضو هياتمديره كانون صنفي معلمان و دبيركل مجمع فرهنگيان ايران اسلامي در سخناني با تاكيد بر مطالبات مشترك، مسوولان به ويژه در دولت و مجلس را مورد خطاب قرار دادند و هشدار دادند كه دست از جيب معلمان خارج نمايند و اجازه بدهند صاحبان اصلي اين بنگاه اقتصادي خودشان بر سر مالشان باشند و برآن مديريت و نظارت كنند. طاهره نقيئي، نرگس ملكزاده و فرج كميجاني در سخنان جداگانهاي به شدت از اقدامات مداخلهجويانه دولت و مجلس در اين موسسه خصوصي انتقاد نمودند و هشدار دادند كه اگر روند اين دخالتها متوقف نشود دست به اقدامات عملي و ميداني براي بيان اعتراضات خود خواهند زد. اين افراد تاكيد كردند كه ما اهل مذاكره و گفتوگو هستيم اما اگر صداي مسالمتآميز و مطالبهگرانه ما شنيده نشود مجبوريم دست به اقداماتي بزنيم كه چندان به آن تمايل نداريم.
در اين ديدار كه علاوه بر مديرعامل، نايبرييس هياتمديره و تعدادي از مديران ارشد صندوق ذخيره حضور داشتند، مهدي سورگي يكي از مطالبهگران فعال شبكههاي اجتماعي با ارايه گزارش مفصلي به نقد عملكرد صندوق پرداخت و عدم شفافيت و محاسبههاي غيرحقوقي و غيرعلمي نقد نمود و خواستار تجديدنظر در فرآيند محاسبات سود و سرمايه اعضا و بورسي شدن داراييهاي صندوق به منظور ايجاد شفافيت و نظارت و امكان محاسبه ارزش مالكانه و نقل و انتقال سهام شد.
در بخش ديگري از اين نشست فاطمه مؤيدي از مطالبهگران صندوق به نمايندگي از بازنشستگان نيز خواستار محاسبه ارزش مالكانه و دادن حق كساني شد كه سالهاي گذشته از صندوق خارج شدند و برخي از آنها حتي فوت نمودهاند و الان ورثه آنها مطالبه حق والدين خود را دارند. امير خراساني از منتخبين شهرستانهاي استان تهران و عضو گروه مطالبهگران صندوق ذخيره نيز با اشاره به ثمرات مثبت حضور سه منتخب در هيات امنا كه باعث شد پس از 23 سال اعضا از پستوهاي صندوق مطلع شوند خواستار برگزاري هرچه سريعتر انتخابات اعضاي هيات امنا شد تا با حضور 6 نماينده منتخب نظارت بيشتر و دقيقتر صورت گيرد و اعتماد به اين مجموعه برگردد. محمدتقي سبزواري، اسماعيل جعفري و سيما زنجاني سه تن از اعضاي حاضر در اين نشست بودند كه همچون ساير سخنرانان به مطالبه مشترك تاكيد نمودند و با اشاره به عضويت پرتعداد اعضاي صندوق در شبكههاي اجتماعي خواستار اطلاعرساني و اعتمادسازي مجموعه شدند و هشدار دادند كه اگر افكار عمومي اعضا قانع نشود و به مطالبات اعضا پاسخ داده نشود احتمال زياد ميرود كه موج اعتراض و خشونت به منافع همه آسيب وارد سازد. در اين نشست پس از سخنان اعضاي مطالبهگر، مديرعامل و نايبرييس هياتمديره و ساير مديران صندوق ذخيره ضمن پاسخ به پرسشهاي حاضران همسويي خود را با مطالبات اصلي به ويژه پايبندي به اساسنامه جديد، برگزاري انتخابات هيات امنا، محاسبه ارزش مالكانه و بورسي شدن و خصوصي ماندن اعلام و در راستاي وظايف هياتمديره از اعضا تقاضاي كمك و همفكري كردند.
جواد نوري، مديرعامل جديد صندوق ذخيره در ابتداي اين نشست با اشاره به عملكرد تيم گذشته گفت: ما همان راه گذشته را ادامه ميدهيم و بنا نداريم تغييراتي انجام دهيم مگر اينكه روشن شود عملكرد فرد يا مجموعهاي غيرقابل قبول و نامناسب بوده و بر اين باور هستيم كه در هر تيمي هم افراد توانمند و هم افراد ضعيف وجود دارد كه افراد توانمند بايد به كار خود ادامه دهند و افراد ضعيف هم جاي خود را به افراد توانمند بدهند.
نوري افزود: براي ما كارآمدي و سلامت مهم است و حتي كارآمدي مهمتر از سلامت است، چراكه ممكن است يك كسي آدم سالمي باشد اما كارآمد نباشد چنين فردي به درد مجموعه نميخورد. وي از تشكيل دو كارگروه تحول و بهرهوري خبر داد و گفت: ما عملكردمان را بايد با گذشته و موسسههاي مشابه و آرمانها و ايدهآلهاي خود مقايسه كنيم و در آينده در هر سه زمينه پيشرفتهايي داشته باشيم. مديرعامل صندوق ذخيره فرهنگيان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تصويري كه از صندوق در اذهان شكل گرفته است، افزود: متاسفانه تصوير خوبي از صندوق در ذهن افراد وجود ندارد و خود من وقتي وارد صندوق شدم تصور خوبي نداشتم اما وقتي اطلاعاتي به دست آوردم ديدم آنگونه كه گفته ميشود، نيست لذا نبايد در معرفي صندوق افراط و تفريط صورت گيرد. وي افزود: براي شفافسازي نيازمند كار رسانهاي هستيم و بايد توجه داشته باشيم كه پيشبرندگي صندوق فقط دست ما نيست و بايد همه دست به دست هم بدهيم و به هم كمك كنيم، لذا با باور به اينكه صددرصد اينجا از آن فرهنگيان عضو است و كسي هم در خصوصي بودن آن ترديدي ندارد بايد براي كارآمدتر شدن مجموعه با هم، همقسم شويم و هشدار ميدهم كه اينجا مجموعه سياسي نيست و كسي نبايد با اين نگاه وارد مجموعه شود و اينجا يك موسسه اقتصادي است و سودآوري مهمترين هدف آن است. لازم به ذكر است در اين نشست مقرر شد سه منتخب فرهنگيان عضو هيات امنا براي ديدار با رييس هيات امنا هماهنگي لازم را انجام بدهند تا مجموعه مطالبهگران نظرات خود را پيرامون ماهيت صندوق و انتطار از اعضاي هيات امنا به ويژه شخص وزير براي جلوگيري از دخالتهاي دولت و مجلس به او منتقل كنند.
منبع: روزنامه اعتماد 21 بهمن 1400 خورشیدی