مسئولان صندوق ذخیره فرهنگیان پنهان نشوندپاسخگو باشند
در گفتوگو با عضو كارگروه مطالبهگران صندوق مطرح شد
الزام بورسي شدن شركتهاي صندوق ذخيره فرهنگيان
يكي از دغدغههاي جامعه معلمان اين روزها مسائل مربوط به صندوق ذخيره فرهنگيان است و در حالي كه اعضاي بازنشسته اين صندوق انتظار دارند تا صندوق ذخيره فرهنگيان در جهت تامين و ارتقاي رفاه و معيشت آنها گام بردارد و خدمات مالي خوبي در زمان بازنشستگي به آنها ارايه دهد با مسائل گوناگوني از جمله عدم پرداخت بهره مالكانه و تسويه حسابهاي ناقص روبرو شده اند.
فاطمه مويدي، يكي از اعضاي بازنشسته صندوق ذخيره فرهنگيان و عضو كارگروه مطالبهگران اين صندوق در اين باره به «اعتماد» ميگويد: نسبت به سرمايهگذاري بازنشستگان در صندوق ذخيره فرهنگيان، سودي كه در زمان تسويه حساب برايشان محاسبه شد بسيار ناچيز بود و اصلا همخواني نداشت. ضمن آنكه ارزش مالكانه در اين مدت به هيچ يك از بازنشستگان تعلق نگرفته است.
ماده 8 از اساسنامه حذف شده بود
اين عضو صندوق ذخيره فرهنگيان در ادامه افزود: با وجود آنكه در ماده 8 اساسنامه سال 1392 اين صندوق به موضوع پرداخت ارزش مالكانه به فرهنگيان بازنشسته اشاره شده است اما متاسفانه در سال 1397 اين بند اساسنامه را كلا بدون اطلاع فرهنگيان حذف كردند و با وجود پيگيريهاي ما باز هم ارزش مالكانه محاسبه نشد و با مبلغ ناچيزي تسويهحسابها در اين سالها انجام شد.
مويدي خاطرنشان كرد: عليرغم اينكه ماده 8 اساسنامه در هيات امناء مصوب شده بود اما باز هم به بازنشستگان تعلق نگرفت و با پيگيريها و تجمعات بازنشستگان مقابل صندوق ذخيره فرهنگيان به اجبار مديران صندوق اين موضوع را پذيرفتند و ما توانستيم ثابت كنيم كه اين ارزش مالكانه حق بازنشستگان است و حتما بايد به هر بازنشستهاي بر اساس ميزان سرمايهگذاري كه داشته از داراييهاي زيرمجموعه صندوق نيز سهمي داده شود. او تصريح كرد: در سال 1400 اساسنامه صندوق ذخيره فرهنگيان تغيير كرد و در اين سال مجددا مجبور شدند تا موضوع مربوط به ماده 8 را در اساسنامه اين سال لحاظ كنند.
مويدي افزود: ارزشگذاري داراييهاي صندوق ذخيره فرهنگيان زماني دقيق محاسبه ميشود كه اين داراييها (شركتها و هلدينگها) وارد بورس شوند كه اين پيشنهاد مدتهاست از سوي اساتيد كارگروه مطالبهگران به آقايان مطرح شده و اين پيشنهاد را به مديران صندوق دادهاند كه مهمترين و تنها راهي است كه ميتوانند ارزش مالكانه را براي بازنشستگان و بر اساس تاريخهاي واريزي اعضاء محاسبه كنند.
فرهنگيان از ميزان داراييهاي صندوق ذخيره بياطلاع هستند
اين عضو صندوق ذخيره فرهنگيان با بيان اينكه فرهنگيان از ميزان داراييهاي صندوق ذخيره بياطلاع هستند ،گفت: بارها از مديران صندوق ذخيره فرهنگيان خواستهايم تا ليست داراييهاي صندوق را منتشر كنند تا ما هم بدانيم از اموال فرهنگيان در چه بخشهايي استفاده شده اما تاكنون شفافسازي لازم از سوي مديران اين صندوق صورت نگرفته است.
مويدي در مورد وضعيت بورسي شدن شركتهاي زيرمجموعه صندوق نيز خاطرنشان كرد: در زمان مديريت مهندس نيكدل قدمهايي در جهت بورسي شدن اين شركتها برداشته شد و مقرر شد پس از محاسبه داراييها مقدمات ورود هلدينگها به بورس فراهم شود و گزارشهايي نيز در جلسات مختلف ارايه شد اما پس از تغيير وزير آموزش و پرورش اين اقدامات متوقف شدند. اما سعي ما اين است كه با وزير جديد در رابطه با اين موضوع ملاقاتي داشته باشيم تا نظرشان را در مورد بورسي شدن شركتها جويا شويم.
او افزود: به نظر ميرسد افرادي كه درصدد هستند تا شركتهاي زيرمجموعه صندوق ذخيره فرهنگيان بورسي نشود آشنايي با بورس ندارند به همين منظور ما پيشنهاد داديم تا 4 كارشناس خبره در اين حوزه از ميان فرهنگيان انتخاب شوند تا بتوانند در محاسبه ارزش مالكانه كمك كنند تا كارها سريعتر پيش رود اما زماني كه اين كارشناسان را معرفي كرديم آنها را به سه منتخب صندوق ارجاع دادند و گفتند بايد پيگيريها از سوي اين سه منتخب صورت گيرد.
با اتلاف وقت ميخواهند از مطالباتمان صرفنظر كنيم
اين عضو صندوق ذخيره فرهنگيان در ادامه گفت: متاسفانه مسائلي كه مطرح ميشود ربطي به مطالبات ما از صندوق ذخيره ندارد و از اختلاسهاي صندوق ذحيره فرهنگيان كه در گذشته اتفاق افتاده ميگويند هر چند اين رفتارها قابل دفاع نيست اما ما معتقديم اين مسائل بايد از سوي قانونگذار بررسي شود و به فرهنگيان ارتباطي ندارد . به اين نتيجه رسيدهايم كه در اصل ميخواهند با اين دلايل ما را سرگرم كنند و با اتلاف وقت ما را وادار كنند تا از مطالبه اصلي خودمان صرفنظر كنيم.
مويدي در پاسخ به اين پرسش كه مطالبه اصلي شما چيست؟ خاطرنشان كرد: مطالبه اصلي ما بررسي و محاسبه ارزش مالكانه است، آقايان سعي دارند تا همكاران ما كه كهولت سن دارند و نتوانستهاند به حقشان برسند را همچنان با بهانههاي بيهوده نااميد كنند. اين در حالي است كه ما سعي داريم تا با شفافسازي اموال صندوق در بورس به صورت عادلانه مشخص شود. اين عضو صندوق ذخيره فرهنگيان افزود: اميدواريم اين راهي كه ما شروع كرديم براي شاغلين بعدي هموار شود تا بعد از رسيدن به نتيجه درگير اين مسائل نباشند.
به هيچ كدام از افراد عضو تاكنون ارزش مالكانه تعل ق نگرفته است
او در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به بازنشست شدن حدود 800 هزار عضو صندوق ذخيره فرهنگيان آيا اين افراد پس از تسويه حساب از سوي صندوق ميتوانند پيگير دريافت ارزش مالكانه باشند؟ گفت: ارزش مالكانه بايد به تمامي اعضاي صندوق ذخيره فرهنگيان تعلق گيرد زيرا به هيچ كدام از افراد عضو تاكنون ارزش مالكانه تعلق نگرفته است . اما بايد ديد مديران صندوق چگونه با اين موضوع برخورد ميكنند.مويدي در ادامه گفت: موضوعي كه اخيرا در مورد آن بحث شده اين است كه ميگويند افرادي كه در اوايل سالهاي افتتاح صندوق ذخيره عضو صندوق بودند و پس از آن با صندوق خداحافظي كردند (طي سالهاي 1379-1374) تسويه حسابهايشان بر اساس قانون مضاربه صورت گرفته و سهم خوبي هم دريافت كردهاند و آقايان تمايلي ندارند به اين افراد ديگر ارزش مالكانه تعلق گيرد و از طرفي هم مديران صندوق هيچ دليل مستندي براي ارايه اينكه ارزش مالكانه در گذشته به اين افراد تعلق گرفته است ندارند.
مسوولان به جاي پاسخگويي پنهان ميشوند
اين عضو صندوق ذخيره فرهنگيان تصريح كرد: بسياري از بازنشستگان صندوق هم اصلا نميدانند موضوعي مانند ارزش مالكانه وجود دارد تا پيگير آن باشند و متاسفانه خيلي از همكاران خود را در اين سالها از دست داديم اما ما سعي كرديم با اطلاعرساني در فضاي مجازي اين آگاهي رساني را براي بازنشستگان داشته باشيم و ما پيگير هستيم تا زماني كه به نتيجه قطعي برسيم و تا زماني كه ارزش مالكانه را كه حق مسلم ماست نگرفتهايم پيگيريهايمان را ادامه خواهيم داد. او افزود: چرا ما بايد براي تمامي مطالباتمان از حقوق تا پاداش، صندوق ذخيره فرهنگيان و بيمه و … دست به دامان مسوولان شويم و روز به روز هم ميبينيم به جاي پاسخگويي بيشتر از دست ما پنهان ميشوند. اين در حالي است كه بايد با همراهي با ما سعي در حل مشكلات ما داشته باشند و راه تعامل با فرهنگيان را در پيش گيرند.
منبع: روزنامه اعتماد 17 خرداد 1401 خورشیدی