مدارس غیراستاندارد تعطیل خواهند شد
رییس سازمان مدارس غیردولتی در پاسخ به «اعتماد»:
رامتین نفوتینژاد
وزیرآموزش در مراسم اختتامیه دهمین دوره مجلس دانشآموزی که روز دوشنبه در اردوگاه باهنر برگزار شد با بیان اینکه دولت در این برهه شعار مردمیسازی را سرلوحه کارش قرار داده خطاب به نمایندگان مجلس دانشآموزی گفت: «مجالس جوانان با موضوعات و انگیزههای مختلف در دنیا به تدریج شکل گرفتهاند و بیش از ۱۱۰ کشور چنین مجالسی با کارکردهای مختلف دارند. شما جوانان برای دستیابی به هدف تمدن نوین اسلامی، پیشران هستید. وقتی شما به سرمایه اجتماعی تبدیل میشوید باید برخی رفتارهای گذشتهتان را کنار گذاشته و از کلام و رفتار خود مراقبت کنید و حرفهای سنجیدهتر بزنید.»
در حاشیه این مراسم، خبرنگار «اعتماد» با اصغر باقرزاده؛ معاون پرورشی آموزش و پرورش گفتوگو کرد که در ادامه میخوانید:
در سازمان نوسازی مدارس برای ساخت مدارس استاندارد با کمک شرکتهای دانشبنیان، چقدر از ایدهها و نظرات نمایندگان دانشآموزان استفاده خواهد شد؟
رویکرد مجلس دانشآموزی در سخنان وزیر مشخص شد. ایشان اعتقادش بر این است که این مجلس فقط بیانکننده مشکلات نباشد بلکه بیانکننده راهکارهای مشکلات باشد و این راهحلها برای اجرایی شدن باید در جایی که تاثیرگذار باشد یعنی ضمانت اجرایی داشته باشد، مطرح شود. جایی که میتواند ضمانت اجرایی ایجاد کند شورای عالی آموزش و پرورش است. ما به عنوان معاون پرورشی و قائممقام سازمان دانشآموزی تلاش میکنیم نظرات مجلس دانشآموزی از طریق کمیسیونهای شورای عالی آموزش و پرورش یا خود شورای عالی آموزش و پرورش به گوش قانونگذاران برسد. بنا بر این باید پیگیری کنیم تا بتوانیم حرف و ایده دانشآموزان را به قانونگذاری آموزش و پرورش برسانیم.
نظر شما درباره اجرایی شدن لایحه رتبهبندی معلمان که پس از ۱۰ سال توسط مجلس تصویب و به هیات دولت فرستاده شد، چیست؟ آیا شاهد اجرایی شدن این طرح در سال تحصیلی پیش رو خواهیم بود؟
اینطور که از شواهد و قرائن پیداست حتما زودتر از سال آینده اجرا میشود.
در حاشیه این مراسم احمد محمودزاده رییس سازمان مدارس غیردولتی هم به سوالات «اعتماد» پاسخ داد که در ادامه میخوانید.
با توجه به طرح جدید سازمان نوسازی مدارس با کمک شرکتهای دانشبنیان و تخریب مدارس توسط سوانح طبیعی همچون سیل و زلزله و با وجود مدارس فرسوده غیردولتی در همین شهر تهران، چقدر میتوانیم به این طرح امیدوار باشیم؟
این موضوع جزو برنامههای آموزش و پرورش است و مساله امروز نیست. از سالهای خیلی دور تا به امروز همه مسوولان کشور به دنبال این هستند مدرسه استاندارد برای حضور دانشآموزان در سراسر کشور داشته باشیم.
خوشبختانه خیرین کشور هم در این موضوع پای کار هستند. هر ساله به تعداد مدارس استاندارد افزوده و از مدارس فرسوده کاسته میشود، مخصوصا در دولت نهم و دهم یک اعتبار تخریب و بازسازی بنا گذاشته شد و هر ساله اعتبار خوبی به این موضوع داده میشود ولی این به آن معنی نیست که ما مدارس فرسوده و کانکسی نداشته باشیم، اینها هم هست اما جزو برنامههای آموزش و پرورش هست که به تدریج این کار انجام شود. همین امسال وزیر توافقی با خیرین و مسوولان آموزش و پرورش و دولت داشت مبنی بر اینکه مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر برچیده شود. در حوزه مدارس مناطق آزاد که زیرمجموعه خود ماست هم در تلاش هستیم که مدارس فرسوده و کانکسی جمعآوری شوند و انشاءالله امسال به صفر برسد و اگر امسال نشد سال بعد در ادامه مسیر مشکل حل بشود. در این موضوع نگاههای سیاسی تاثیرگذار نیست؛ چه در دولتهای قبل و چه در این دولت و در همه سالها، همه ما علاقهمند هستیم که دانشآموز در یک فضای سالم یک فضای استاندارد و یک فضای ایمن حضور داشته باشد.
درباره مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی در برخی اماکن فرسوده هم توضیح بدهید.
ما دو موضوع را در مدارس غیردولتی در حوزه ساختمان و فضای استاندارد پیگیر هستیم؛ یکی بحث آییننامه ۶۹۷ که رعایت این شاخصها را برای تمام مدارس غیردولتی و همه مدارس الزامی کرده و البته از سال ۱۳۹۸ هر مدرسهای از مدارس غیردولتی ساخته میشود، ساخت و ساز متناسب با این آییننامه است. موضوع دیگر، استحکام بنای نسبی در مدارس غیردولتی است که نوسازیها را با همکاری ادارات نوسازی در سراسر کشور ادامه دهیم که باتوجه به تاییدیههای سازمان نوسازی مدارس با همکاری مشاوران این حوزه، مدارسی که مجوز ادامه فعالیت میگیرند یا بخشی از مجوز مدارس جدید؛ این آییننامه و این استانداردهای موردنیاز را رعایت کنند. مدرسهای که استانداردهای لازم برای حضور دانشآموزان را نداشته باشد مجوز نمیگیرد و اگر مدرسه این مجوز را نداشته باشد قطعا تعطیل خواهد شد.
منبع:روزنامه اعتماد 19 مرداد 1401 خورشیدی