1

بحران انعکاسی

عباس کاظمی
قائم مقام دبیرکل سازمان معلمان ایران

از ژیژگ فیلسوف نامدار و پرکار و زنده قرن حاضر، اصطلاحی نقل میشود  به نام «بحران انعکاسی»
وی می‌گوید زمانی که جامعه دچار بحران های متعددی می شود اگر حکمرانان مسلط نتوانند آنها را خوب و در مسیر رفع بحران مدیریت کنند با هر عملکرد و واکنش و تدبیر نادرست خود، بحران را تشدید می کنند و بر گسترش آن می افزایند جامعه ما جامعه ای بحران زده است در همه زمینه ها بحران هایی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون شکل گرفته که همواره لاینحل مانده و انباشته شده اند.

مسئله تورم ،بیکاری، عدم تولید صنعتی ، تبعیض های طبقاتی، نسلی، جنسیتی و قومیتی، اختلاس ها و فساد های مالی، بحران در آموزش، رفاه و  معیشت معلمان و بازنشستگان و دیگر اقشار مردم، مسئله هسته ای، روابط خارجی مسئله آب، و….از جمله بحران هایی است که  لاینحل مانده اند بر دامنه و عمق آنان افزوده شده و نارضایتی و عدم اعتماد گسترده را دامن زده است.

حال بیش از سه ماه است که با اعتراضات اخیر اجتماعی، بحرانی عمیق  شکل گرفته ،که این بحران حاصل عدم تدبیر مناسب در بحران های گذشته می باشد اکنون با بحران مرکب مواجه ایم، متاسفانه حکمرانان با توهین به شعور مردم، علت وقوع بحران ها را به دشمنان نسبت می دهند، گویا عملکرد اینان هیچ خطایی نداشته وهر چند وقت یکبار از جمع شدن و جمع کردن مکانیکی اعتراضات سخن می گویند، با خشونت ورزی و سرکوب و اعدام و دستگیری زندان می خواهند بحران ها را حل  و جمع کنند. از قبول واقعیت و تن دادن به آن و نشان دادن انعطاف و توجه به خواست مردم هراسناکند. در حالیکه تنها راه صحیح مدیریت بحران، تدبیر درست بازگشت به مردم، نشان دادن انعطاف، تحقق مطالبات مردم، اعلان عفو عمومی  و آشتی ملی و…. می باشد.

از تقابل با مردم، هیچ عابدی نخواهید داشت، با خشونت ورزی و سرکوب و زندان و…بحران های مرکب را تشدید می کنیدو انعکاس می بخشید. و فقط بر شاخ نشسته اید و بن می برید.

#اختصاصی سخن معلم