92 روز التهاب در مدارس و خانههای دانشآموزان
«اعتماد» جزییات پرونده مسمویت دانشآموزان در 3 ماه گذشته را بررسی میکند
فاطمه کریمخان
۳ ماه و دو روز از اولین گزارش مسمومیت در یک مدرسه دخترانه میگذرد، تا امروز بیش از ۵۰ مدرسه در ۱۱ استان گزارشهایی از مسمومیت دانشآموزانشان منتشر کردهاند. گفته میشود شمار قربانیان بیش از ۸۰۰ نفر است و غیر از موارد استثنایی، در تمام موارد مدارس دخترانه هدف قرار گرفتهاند. نهادها و وزارتخانههای مختلف درگیر، نمایندههای مجلس، مسوولان بهداشتی و آموزش و پرورش در این هفتهها بیشتر از آنکه درگیر توضیح موضوع به مردم باشند درگیر تکذیب بودند. حتی همین حالا هم وزارت کشور و آموزش و پرورش میگویند بیشتر گزارشها، ناشی از استرس و اضطراب است نه آن طور که وزیر بهداشت میگوید حاصل انتشار «سم». گزارش پیشرو مروری بر تمام آن چیزی است که تا دهم اسفند در مورد مسمومیت دانشآموزان گفته و شنیده شده.
9 آذر 1401، دانشآموزان هنرستان نور یزدانشهر قم دچار علایم مسمومیت شدند، 18 دانشآموز به اورژانس بیمارستان انتقال پیدا کردند.
22 آذر 1401، دومین گزارش مسمومیت باز هم در هنرستان نوریزدان شهر قم اعلام شد، 51 نفر از جمله سه معلم به اورژانس بیمارستان انتقال پیدا کردند، برخی از این دانشآموزان در بیمارستان بستری شدند.
23 آذر 1401، مدیرکل آموزش و پرورش قم گفت که شدت حادثه مسمومیت در روز 22 آذر از شدت آن در روز 9 آذر کمتر بوده است، این در حالی است که طبق همان گزارش، حادثه روز 22 آذر تمام مدرسه را درگیر کرده، در حالی که حادثه روز 9 آذر تنها یک کلاس را درگیر کرده بود.
23 آذر 1401، دکتر مجید محبی سرپرست معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت که پدافند غیر عامل از مدرسه نور یزدانشهر نمونهبرداری کرده است و همین طور نمونه از دانشآموزان برای تشخیص مشکل گرفته شده است.
27 آذر 1401، احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی صبح امروز با حضور در بیمارستان ولیعصر(عج) از شش دانشآموز که در پی حادثه روز 22 آذر هنرستان دخترانه نور یزدان هنوز در بیمارستان بستری بودند عیادت کرد. دکتر مهدی مصری رییس دانشگاه علوم پزشکی قم که امیرآبادی را در این عیادت همراهی میکرد گفت از شش دانشآموز بستری شده، حال پنج نفر خوب است، اما یکی از آنها دچار مشکل ریوی است. اسامی این دانشآموزان اعلام نشده است.
26 دی 1401، سی دانشآموز در مدرسه فرزانگان شهر اردبیل با علایم مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند. در همین روز دادستان اردبیل اعلام کرد که در سه بیمارستانی که دانشآموزان در آن بستری شدهاند حاضر شده و با دانشآموزان مسموم گفتوگو کرده است. در ساعتهای اولیه بعد از این حادثه علت مسمومیت دانشآموزان تنفس مونوکسید کربن اعلام شد. ساعتی بعد فرماندار شهر اردبیل اعلام کرد که تعداد مصدومان این حادثه 70 نفر بوده است.
1 بهمن 1401، پانزده دانشآموز قمی با علائم مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند.
8 بهمن 1401، گزارش مسمومیت در مدرسه فاطمیه قم در منطقه صفادشت اعلام شد، در این حادثه 18 دانشآموز دچار علایم مسمومیت شده و به بیمارستان منتقل شدند.
10 بهمن 1401، چهارمین گزارش مسمومیت از مدرسه فاطمیه قم منتشر شد، در این حادثه 18 نفر از دانشآموزان و کادر مدرسه مسموم شدند.
12 بهمن 1401، دادستان قم، در یک جلسه رسمی در مورد موضوع مسمومیت دانشآموزان اظهارنظر کرد، او در این جلسه که با حضور معاون استاندار قم و مسوولانی از پدافند غیر عامل، دانشکده علوم پزشکی، آتشنشانی، آموزش و پرورش استان در دادسرای قم برگزار شده بود گفت که «تمامی دستگاههای استان تا حصول نتیجه و آرامش خاطر خانوادهها برای مدیریت صحیح و شایسته این امر بسیج شوند تا شاهد حوادث مشابه و ناگواری در این زمینه نباشیم.»
در همین روز دوازدهم بهمنماه، پنجمین گزارش مسمومیت هم منتشر شد، هفت دانشآموز و یک معلم در مدرسه بلقیس برقعیشهر قم با علائم مسمومیت به بیمارستان فرستاده شدند.
13 بهمن 1401، امیرآبادی نماینده قم اعلام کرد به دلیل اینکه مسوولان استانی پاسخ دقیقی در مورد موضوع مسمومیت دانشآموزان قمی نمیدهند، او سوال از وزیر آموزش و پرورش در مورد این موضوع را ثبت کرده است. در همین روز مجتبی ذوالنوری نماینده دیگر قم در مجلس برای اولینبار تلویحا از تروریستی بودن موضوع مسمومیت دانشآموزان قمی حرف زد و گفت علاوه بر مسوولان آموزش و پرورش، مسوولان امنیتی هم باید پیگیر موضوع مسمومیت دانشآموزان باشند.
16 بهمن 1401، چهار گزارش مختلف از مسمومیت دانشآموزان مدرسهای در قم منتشر شد، دبیرستان دخترانه قرائتی، مدرسه طاها، مدرسه میثم و مدرسه امامی، مدارسی بودند که گزارش مسمومیت دادند. در این روز برای اولینبار یک مدرسه پسرانه هم گزارش مسمومیت اعلام کرد، شمار دانشآموزانی که در این روز به بیمارستان فرستاده شدند، اعلام نشد.
در همین روز، دکتر محبی، معاون دانشگاه علوم پزشکی قم در گفتوگو با خبر صدا و سیما گفت علت بروز نشانههای مسمومیت، تندتند نفس کشیدن دانشآموزان است.
17 بهمن 1401، سه مدرسه فاطمه زهرا، شاهد رضوی و سید حسن برقعی اعلام کردند که دانشآموزانشان دچار مسمومیت شدند، شمار دانشآموزانی که در این سه مدرسه به بیمارستان فرستاده شدند اعلام نشد. گفته شده است که شمار مدارسی که در این روز اعلام مسمومیت کردند، هشت مدرسه و شمار دانشآموزانی که به بیمارستان فرستاده شدند 161 نفر بوده است.دانشگاه علوم پزشکی قم در رابطه با این گزارشها اعلام کرد که علایمی از وجود گاز منوکسید کربن در برخی از مدارسی که در این روز گزارش مسمومیت داده بودند مشاهده شده است. در همین روز آموزش و پرورش استان قم اعلام کرد تمام کلاسهای درس در روزهای 18 و 19 بهمن ماه، سه شنبه و چهارشنبه، به صورت غیرحضوری دایر خواهد بود. با این تصمیم عملا مدارس قم، با احتساب سه روز پنجشنبه و جمعه، و شنبه 22 بهمن برای رسیدگی به موضوع مسمومیتها و احتمالا نمونهبرداری از محیط، به روی دانشآموزان بسته شد.
18 بهمن 1401، تعدادی از والدین دانشآموزان قمی با تجمع در برابر استانداری خواهان دیدار با استاندار قم شدند. در همین روز، امیرآبادی نماینده قم از گفتوگو با وزیر آموزش و پرورش در مورد ماجرای مسمومیت دانشآموزان در قم خبر داد و گفت که وزیر میگوید علت مسمومیتها، تنفس آمونیاک و منوکسید کربن است. او همچنین گفت که در مورد این مسمومیتها چندین جلسه برگزار شده اما هنوز نتیجهای حاصل نشده است و اضافه کرد که از وزیر اطلاعات هم در این مورد سوال کرده است اما هنوز نتیجهای نگرفته است. ساعتی بعد از این اظهارات، وزیر آموزش و پرورش، نقل قول منتسب به خودش در مورد تنفس آمونیاک در مدارس را تکذیب کرد و گفت با مدیران آتشنشانی قم صحبت کرده و آنها به نشت گاز از موتورخانه مدارس اشاره کرده اما وجود آمونیاک در مدارس را تایید نکردهاند.
19 بهمن 1401، تعدادی از والدین دانشآموزان قمی، در استانداری قم با احمد حاجیزاده معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم، علیرضا رحیمی مدیرکل آموزش و پرورش و دکتر محبی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم دیدار کردند. در همین روز، مدیر ناحیه چهار آموزش و پرورش شهر قم گفت که استرس ناشی از احتمال مسمومیت در یکی از مدارس قم 18 دانشآموز را راهی بیمارستان کرده است و چهار مدرسهای که گزارش مسمومیت داده بودند هیچ نوع آلودگی نداشتند.
20 بهمن 1401، دکتر محبی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم هم گمانهزنیها در مورد احتمال مسمومیت دانشآموزان با گاز آمونیاک را رد کرد و گفت هیچ علامتی که نشان دهد دانشآموزان مسموم شده در معرض آمونیاک قرار داشتند مشاهده نشده است. او همچنین گفت که تا 19 بهمنماه، 31دانشآموز از مجموع دانشآموزانی که با علایم مسمومیت به بیمارستانهای قم مراجعه کردند همچنان بستری بودهاند و ابراز امیدواری کرد که آنها کمکم از بیمارستان مرخص شوند.
22 بهمن 1401، معاون سیاسی امنیتی استانداری قم اعلام کرد که کمیته ویژهای برای پیگیری مساله مسمومیت دانشآموزان در مدارس قم تشکیل شده است و تیمهای در این رابطه در قم مستقر شدهاند.
23 بهمن 1401، دانشآموزان و کادر مدرسه ریحانهالنبی قم و چند مدرسه دیگر که نام آنها اعلام نشده با علایم مسمومیت به اورژانس بیمارستانها مراجعه کردند. محبی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم تعداد این دانشآموزان را 37 نفر اعلام کرد و گفت که علایم آنها به نسبت علایم دانشآموزانی که قبلا با شکایت مسمومیت به بیمارستان مراجعه کرده بودند، خفیفتر بوده است. با این حال او در مصاحبه با رادیو در ساعت شش بعدازظهر گفته بود که از مجموع 37 دانشآموز تنها 12 نفر مرخص شدهاند و باقی هم به مرور مرخص خواهند شد.
24 بهمن 1401، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در نامهای به مدیرکل مدیریت بحران قم خواست که با کیسه پلاستیکی از مدارسی که گزارش مسمومیت اعلام میکنند نمونه هوا جمع شود و برای آزمایش در اختیار علوم پزشکی قرار بگیرد، هر چند این روش معمول نمونهگیری از هواست، اما دستمایه شوخی و عصبانیت در فضای عمومی شد.
25 بهمن 1401، گروهی از والدین دانشآموزان قمی اینبار در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند و نسبت به عدم رسیدگی به موضوع مسمومیت دانشآموزان در مدارس اعتراض کردند. تجمعکنندگان در مقابل استانداری شعار استعفا استعفا سر دادند و در حالی که میخواستند وارد استانداری شوند با نیروهای امنیتی درگیر شدند. رسانهها خبر دادند که 30 خانواده در مورد مساله مسمومیت دانشآموزان به قوه قضاییه شکایت کردهاند. در همین روز گزارشهای دیگری از وقوع مسمومیت در مدارس قم منتشر شد، اما نام مدارس اعلام نشد، دکتر محبی معاون دانشگاه علوم پزشکی قم در این روز اعلام کرد که 117 دانشآموز با علایم مسمومیت به بیمارستانها مراجعه کردهاند که نیمی از آنها ظرف دو ساعت مرخص شدهاند. تا عصر روز بیست و پنجم، 89 نفر از این دانشآموزان از بیمارستان ترخیص شده بودند و باقی آنها برای مراقبت بیشتر در بیمارستان باقی ماندند. در همین روز، ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که قوه قضاییه از وضعیت دانشآموزان قمی متاسف است و اعلام کرد که برخی از والدین دانشآموزان قمی در مورد مسمومیت فرزندانشان در دادسرای قم شکایتهایی را ثبت کردهاند. در همین روز امیرآبادی نماینده قم در اظهارات خلاف اظهارات قبلیاش گفت که در مورد مسمومیتها بزرگنمایی شده است و دانشآموزان استرس و بیماری زمینهای داشتهاند. او همچنین با ذکر مثالی گفت که حوادث مربوط به مدارس قم «فوبیا» است.
26 بهمن 1401، وزیر آموزش و پرورش گفت که بخش اعظم مسمومیت دانشآموزان قمی ناشی از شایعاتی است که مردم و دانشآموزان را دچار ترس کرده است، او همچنین گفت که بستری دانشآموزان در بیمارستانهای قم به دلیل بیماریهای زمینهای آنها بوده است. عصر این روز، یوسف نوری که به قم رفته بود، گفت که با برخی از دانشآموزانی که به دلیل مسمومیت در بیمارستان بستری شدهاند ملاقات کرده است و تاکید کرد که مسمومیتهای گزارش شده در قم میکروبی نیست. او گفتهها در مورد مرگ یا فلج شدن دانشآموزان را هم تکذیب کرد و تاکید کرد که بویی در مدارسی که مسمومیت در آنها گزارش شده استشمام نشده است. در همین روز دکتر محبی معاون درمان علوم پزشکی قم در گفتوگو با صدا و سیما خبر داد که 25 دانشآموز با علایم مسمومیت به بیمارستانهای قم مراجعه کردهاند.
27 بهمن 1401، وزیر آموزش و پرورش با حضور در یکی از بیمارستانهایی که دانشآموزان مسموم قمی در آن بستری بودند از تعدادی از آنها عیادت کرد.
28 بهمن 1401، وزیر آموزش و پرورش ضمن عذرخواهی از خانوادههایی که دانشآموزانشان مسموم شده و در بیمارستان بستری شدهاند، خبر داد که تیم ویژهای در تهران برای پیگیری مساله مسمومیت دانشآموزان قمی تشکیل شده است و به خانوادهها اطمینان داد که آموزش و پرورش در کنار آنها خواهد بود.
30 بهمن 1401، 11 دانشآموز قمی با علایم مسمومیت راهی بیمارستان شدند. تیمی از وزارت بهداشت در قم با مسوولان استانی در مورد مسمومیتهای دانشآموزان جلسه برگزار کردند.
1 اسفند 1401، دکتر محبی معاون دانشگاه علوم پزشکی قم در گفتوگو با رسانهها گفت که جلسه مسوولان قمی با مسوولان وزارت بهداشت که به قم آمده بودند خروجی خاصی نداشته و هیچ نشانه مشکوکی در جواب آزمایشهای پزشکی دانشآموزان مسموم قمی پیدا نشده است. 25 دانشآموز در این روز با علایم مسمومیت در بیمارستانهای قم بستری شدند که 18 نفر آنها مرخص شده و هفت نفر تحت نظر باقی ماندند. منتظری دادستان کل کشور در این روز به دادستان قم ماموریت داد تا مساله مسمومیت در مدارس قم را بررسی کند و با مقصرین این موضوع برخورد قانونی کند. دادستان کل در پیام خود برای دادستان قم، موضوع مسمومیتها را نگرانکننده خواند و گفت که این مساله احتمالا عمدی است. او همچنین از دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی خواست تا مساله مسمومیت دانشآموزان قمی را بررسی کنند.
2 اسفند 1401، رییس اورژانس استان لرستان اعلام کرد که 21 دانشآموز در دبیرستان دخترانه احمدیه بروجرد با علایم مسموییت در بیمارستان بستری شدهاند، او گفت که کارشناسان آتشنشانی معتقد هستند مسمومیت این دانشآموزان به دلیل نشت منوکسید کربن رخ داده است.
3 اسفند 1401، پانزده دانشآموز از 3مدرسه مختلف با گزارش مسمومیت به بیمارستانهای قم مراجعه کردند. در مدرسه احمدیه بروجرد یک بار دیگر گزارش مسمومیت اعلام شد و اینبار 51 دانشآموز با علایم مسمومیت به بیمارستان فرستاده شدند. سازمان بازرسی استان لرستان اعلام کرد که مساله مسمومیت دانشآموزان مدرسه احمدیه را بررسی خواهد کرد و فرماندار بروجرد اعلام کرد که علت مسمومیت دانشآموزان نشت گاز منوکسید کربن بوده است. پاکآیین سخنگوی وزارت بهداشت ارتباط مسمومیت دانشآموزان بروجردی با مسمومیت دانشآموزان قمی را رد کرد و یک بار دیگر تاکید کرد که مسمومیت دانشآموزان مدرسه احمدیه به دلیل نشت مونوکسید کربن بوده است.
5 اسفند 1401، همایون سامهیح، عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت که وزارت بهداشت و وزارت اطلاعات پیگیر موضوع مسمومیت دانشآموزان هستند و این موضوع باید هرچه سریعتر حل شود.
6 اسفند 1401، 44 دانشآموز مدرسه احمدیه بروجرد یک بار دیگر با گزارش مسمومیت راهی بیمارستان شدند. سازمان بازرسی استان لرستان اعلام کرد که دلیل مسمومیت دانشآموزان مدرسه احمدیه روشن نشده است. فرماندار بروجرد گفت که مدرسه احمدیه تا اطلاع ثانوی تعطیل است و یک تیم تخصصی ویژه موضوع مسمومیت دانشآموزان مدرسه احمدیه را پیگیری خواهد کرد. در همین روز 4 دانشآموز قمی دیگر با علایم مسمومیت در بیمارستان بستری شدند. روزنامه اطلاعات در گزارشی نوشت که افراطگرایان داخلی در صدر متهمان حوادث مسمومیتهای سریالی دانشآموزان هستند و گفت تکرار حوادث مسمومیت در سه ماه گذشته نشان میدهد که این موضوع نمیتواند اتفاقی باشد.
7 اسفند 1401، 107 دانشآموز دیگر در مدرسه دخترانه 15 خرداد در شهر بروجرد با علایم مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند. معاون سیاسی استاندار لرستان در این مورد گفت که تیمهای کارشناسی به محل مدرسه رفتهاند تا موضوع را بررسی کنند و شورای تامین استان هم در این مورد جلسه اضطراری تشکیل داده است. دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت علوم در جلسهای در مشهد اعلام کرد که پس از مسمومیت چندین باره دانشآموزان در مدارس قم، مشخص شد افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند. او در اظهارات جنجالی خود گفت مسمومیت دانشآموزان مدارس قمی ناشی از ترکیبات شیمیایی در دسترس است اما مسری، شیمیایی و جنگی نیست. ساعتی بعد پاکآیین سخنگوی وزارت بهداشت با رد تلویحی اظهارات دکتر پناهی گفت نتایج مستندی در مورد علت بیرونی مسمومیت دانشآموزان وجود ندارد اما روشن است که منشأ مسمومیتها ویروسی و میکروبی نیست. منادی سفیدان رییس کمیسیون آموزش مجلس در مورد مسمومیت دختران دانشآموز گفت اراده و فکر پلیدی وجود دارد که میخواهد دختران کشور را از تحصیل باز دارد. فاطمه مقصودی نماینده بروجرد در مجلس هم گفت که وزیر آموزش و پرورش باید با حضور در بروجرد مساله مسمومیت دانشآموزان را پیگیری کند. در همین روز اداره کل آموزش و پرورش شهر قزوین، گزارشهای مسمومیت دانشآموزان در این شهر را تکذیب کرد. فاضل میبدی استاد حوزه و دانشگاه در مصاحبهای گفت که گروههای هزارهگرا با تحصیل دختران مخالف هستند و تلویحا مسمومیت در مدارس را با تندرویهای مذهبی مرتبط دانست.
8 اسفند 1401، رشیدی کوشکی نماینده مجلس اعلام کرد که به زودی کمیته حقیقتیابی در کمیسیون امور داخلی کشور برای پیگیری این موضوع و روشن شدن ابعاد آن ایجاد خواهد شد، او همچنین گفت که مسمومیت دانشآموزان « قطعا» از خارج از کشور هدایت میشود. مصدق، معاون اول قوه قضاییه یک بار دیگر به دادستان قم ماموریت داد تا مساله مسمومیت دانشآموزان قمی را بررسی کند. در بروجرد یک گزارش دیگر از مسمومیت دانشآموزان اینبار از مدرسه پسرانه خیام ثبت شد، تعداد دانشآموزانی که از این مدرسه به بیمارستان منتقل شدند اعلام نشد. فاضل میبدی اظهارات خود در مورد ربط مسمومیت دانشآموزان با گروههای تندروی مذهبی را تکذیب کرد. آذری جهرمی وزیر سابق ارتباطات در توییتر خود نوشت حالا که عمدی بودن مسمومیت دانشآموزان تایید شده، اولویت بعدی باید «مقابله با اقدامات تروریستی» باشد. این اولینباری بود که یک شخصیت سیاسی، مسمومیتهای دانشآموزان را «تروریستی» خطاب میکرد. منتظری دادستان کل کشور یک بار دیگر بر لزوم پیگیری مساله مسمومیت دانشآموزان تاکید کرد و گفت کارهای جمعی مسوولان اطلاعاتی و بهداشتی در مورد پیگیری موضوع آغاز شده، اما هنوز سرنخی کشف نشده است. روزنامه همشهری مسمومیت دانشآموزان را به گروهک منافقین نسبت داد.
9 اسفند 1401، 35 دانشآموز دختر در مدرسه خیام در پردیس با علایم مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند. 9 دانشآموز در قم با علایم مسمومیت در بیمارستان بستری شدند. امیرآبادی نماینده قم در مجلس با استناد به گفتههای معاون وزیر بهداشت گفت اگر مسمومیتها عمدی است، مسوولان امنیتی و انتظامی باید با آن برخورد کنند. وزیر بهداشت در جلسهای در مجلس رسما اعلام کرد که مسمومیت دانشآموزان با «سم» بوده است و گفت کمیتهای از اساتید سمشناسی برای تحقیق در این مورد تشکیل شده است. او همچنین گفت اینکه سم چطور تولید شده، و آیا مسمومیت در مدارس عمدی است یا نه، در حیطه وظایف وزارت بهداشت نیست. قالیباف رییس مجلس در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان که گفته بود 10 تا 15 شهر درگیر مسمومیتهای سریالی هستند، گفت که تنها دو شهر قم و بروجرد درگیر مسمومیتها بودهاند، کمیسیون بهداشت در مورد مسمومیتها گزارشی به او داده است و او در جلسهای با حضور وزیر بهداشت در کمیسیون بهداشت در مورد بررسی مسمومیتها شرکت خواهد کرد. آیتالله علوی بروجردی در واکنش به اظهارات ضد و نقیض مسمولان در مورد مسمومیت دانشآموزان گفت در حالی که دادستان میگوید این حوادث عمدی است، نماینده میگویند در مورد آن بزرگنمایی شده، آقایان اگر نمیتوانند اصلا حرف نزنند چرا که حرفهای شما بیاعتمادی به بار میآورد. او همچنین با اشاره به ترس خانوادهها از فرستادن فرزندانشان به مدرسه گفت هدف آنها که این کار [حمله به مدارس] را انجام دادند هم همین است. کوچکینژاد نماینده رشت مسمومیت دانشآموزان را به « نفوذ» نسبت داد و گفت چطور ممکن است که 30دانشآموز مسموم شوند و مشخص نباشد که از چه گازی برای مسموم کردن آنها استفاده شده؟ او دستگاههای امنیتی را در این موضوع به کمکاری متهم کرد. احمدرضا رادان فرمانده نیروی انتظامی، گفت که سازمان اطلاعات نیروی انتظامی مشغول بررسی مساله مسمومیت دانشآموزان است و تاکید کرد که هنوز کسی در این زمینه بازداشت نشده است. جلسه فوقالعاده و مشترک کمیسیونهای بهداشت و درمان و آموزش و تحقیقات با حضور مقامات امنیتی و بهداشتی و شرکت رییس مجلس برگزار شد و توضیحاتی درمورد سیر حوادث به نمایندگان داده شد، احمد نادری نماینده تهران بعد از این جلسه گفت که نمایندهها از توضیحات ارایه شده در این جلسه راضی نشدهاند. علیرضا منادی سفیدان رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای اولینبار بعد از گذشت سهماه از آغاز سریال مسمومیت دانشآموزان گفت که به نظر میرسد عامل مسمومیت دانشآموزان انتشار گاز «N2» در مدارس باشد. او همچنین گفت که سم استفاده شده در مسمومیتها ترکیبی و تلفیقی بوده و به همین دلیل شناسایی آن دشوار است.
10 اسفند 1401، زهرا شخصی سخنگوی کمیسیون بهداشت گفت تعداد دانشآموزان مسموم شده در حوادث مختلف در سهماه گذشته 800 نفر است که 400 نفر آنها تنها علایم خفیف را تجربه کردهاند. 15 دانشآموز در یک مدرسه در شهر کرمانشاه با علایم مسمومیت به بیمارستان فرستاده شدند. گزارش مسمومیتها به تهران هم رسید. یک دبیرستان دخترانه در تهرانسر، یک مدرسه دخترانه در تهرانپارس، دبستان دختران یارنجی در نارمک، مدرسه دخترانه 13 آبان و مدرسه هاجر در منطقه 9 تهران، تعداد نامشخصی دانشآموزانشان را با علایم مسمومیت به بیمارستان فرستادند. شورای تامین استان تهران برای بررسی موضوع تشکیل جلسه دارد. در هفت مدرسه در اردبیل 108 دانشآموز با علایم مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند. بالاخره بعد از گذشت سه ماه از آغاز سریال مسمومیتها، مساله در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت مطرح شد، رییسی در جلسه هیات دولت احمد وحیدی وزیر کشور را مامور پیگیری موضوع مسمومیتها کرد. وزیر آموزش پرورش بعد از جلسه هیات دولت گفت که چون مساله مسوولیتها بینبخشی است پیگیری موضوع به وزارت کشور واگذار شده است. درحالی که خبرگزاری فارس اعلام کرده بود که سه نفر در مورد ماجرای مسمومیتها بازداشت شدند، سردار رادان با تکذیب این خبر یک بار دیگر اعلام کرد که هیچ کس در مورد ماجرای مسمومیتها بازداشت نشده است.
11 اسفند 1401، این داستان هنوز ادامه دارد.
منبع: روزنامه اعتماد 11 اسفند 1401 خورشیدی