ارتباط ماهیتی و ارگانیک جامعه با حاکمیت قطع شده است
سخنان مسئول سازمان معلمان خوزستان و واحد سیاسی این تشکل در نشست فصلی تهران
ارتباط ماهیتی و ارگانیک جامعه با حاکمیت قطع شده است
اینکه نگاه حاکمیت به مردم چگونه است نشان داده شده و امروزه هیچ شبههای برای آن وجود ندارد، از نظر حاکمیت مردم کسانی هستند که باید سیاستهای حکومت را تایید بکنند و عموماً نقش تزیینی برای مردم در این مدل داده شده است یعنی مردم به خودی خود و به عنوان شهروندان دارای ماهیت تاثیرگذار ذاتی دیده نمیشوند بلکه در صورتی که برنامههای ارائه شده از سمت ساختار را تایید بکنند برای آنها نقش آفرینی معنا پیدا میکند.
به گزارش خبرنگار سخن معلم از نشست فصل پاییز سازمان معلمان که پنج شنبه گذشته در تهران برگزار گردید ، اکبر ظریفی مسئول سازمان معلمان خوزستان و واحد سیاسی این تشکل ضمن بیان مطالب فوق در این نشست گفت؛ جامعهای که عنوان میشود از اصلاح طلبی و اصولگرایی عبور کرده است جامعهای است که ارتباط ماهیتی و ارگانیک خود را با حاکمیت قطع کرده است، چرا که واسطه اتصال مردم به حاکمیت، نهادها و احزاب بودند که طی دهههای گذشته از درون تهی شدهاند و این اخلال توسط برنامههای ساختار، عامدانه یا جاهلانه صورت گرفته است.
ظریفی در ادامه سخنان خود که در پاسخ به پرسش های سه گانه طرح شده از سوی آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات در بخش عصر نشست یک روزهی سازمان معلمان ایران ایراد می نمود،افزود؛ ویژگی کسانی که از احزاب گذشتهاند،این است که تنها با تغییر ماهیتی و عمیق در تمامی ساختار می توانند به صحنه برگردند در غیر این صورت به نظر نمیآید به سادگی، نه احزاب و نه خود ساختار بتوانند دوباره نقش آفرینی را به مردم بازگردانند. در این صورت هر متغیر تاثیرگذاری می تواند روی اراده و خواست مردمی که توصیف شدند سوار شود و معلوم است که این متغیرها ارتباط ماهیتی مخالف با ساختار خواهند داشت.
مسئول واحد سیاسی سازمان معلمان ایران در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به پرسش چه باید کرد؟ گفت؛ اینکه اصلاح طلبان امروز چه باید بکنند بازمیگردد به شناخت و شناسایی دقیق مسائل موجود که جامعه و ساختار به آن مبتلا هستند. اگر این شناسایی دقیق صورت نگیرد مسیر اشتباه منجر به حذف کامل اصلاح طلبان از صحنههای گوناگون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خواهد شد. شناسایی دقیق مسئله باعث توجه و دقت گروهها و احزاب و کارشناسان جهت یافتن پاسخ برای مسائل خواهد شد؛ پاسخ درست لزوماً موقعی به دست خواهد آمد که سوال درست فهمیده شود. برای فهم مسائل امروز در حوزههای گوناگون دقتی بیشتر از قبل مورد نیاز است.
وی در ادامه افزود؛ در حوزه زنان ما با مشکلات و چالشهای بسیار جدی روبرو هستیم برای مشاغل زنان، نیازمند باز تعریف حقوقی هستیم. مخاطب این نیاز تمام زنان هستند. در بخش اندازه نقش آفرینی زنان در بخش خانواده،ما با چالش شناختی- حقوقی و برنامهریزی مواجه هستیم؛ مخاطب این مسئله تمامی زنان هستند. در باورهای گوناگون زنان که اصلاً با گذشته ارتباط همه جانبه خود را حفظ نکرده است. در بخش سیاسی- اجتماعی و فرهنگی، ما دچار چالشهای جدی هستیم.
ظریفی هم چنین گفت؛ حوزه محیط زیست نیازی به توصیف ندارد و مسئله بسیار در آنجا جدیست.در بخش اقوام و مذهب و مذاهب گرفتاریهای جدی داریم. در حوزه فرهنگ، بخش کتاب، روزنامهها، سایتها، شبکههای اجتماعی و حوزه اینترنت و فرهنگ عمومی نیازی به توصیف نیست که چه گرفتاریهایی پیش رو است.
مسئول سازمان معلمان خوزستان در بخش پایانی سخنان خود گفت؛ حوزه سیاست که در آن بسیار سخن گفته شده و نیازمندترین بخش موجود برای ایجاد تغییرات است که بیشتر از بخشهای دیگر بسیار مورد توجه بوده است.یک کار دیگری که جبهه اصلاحات باید انجام بدهد این است که از مسیرهایی که قبلاً طی کرده است و نتایج نه چندان مطلوبی به دست آورده است دوباره نرود. گاهی نیاز است که شما بایستی پویایی خود را نشان دهی و نمایش حرکت نمیتواند شما را در چشم دیگران دونده نشان بدهد؛ آزموده را آزمودن خطاست.