1

6 کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری به دیدار رییس‌جمهور منتخب رفتند

مباحثه اول پس از مناظره آخر

رييسي : دوران رقابت انتخاباتي پايان يافته و دوره رفاقت و همكاري و همدلي براي مشكلات مردم آغاز شده است

پيش از ظهر ديروز 7 كانديداي سيزدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري بار ديگر و به ‌تعبيري براي اولين‌بار پس از برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري گرد هم جمع شدند. اما اين‌بار نه در استوديوي مناظره‌هاي تلويزيوني، بلكه در اتاق كار رييس‌جمهوري منتخب، يعني سيد ابراهيم رييسي و بدين‌ترتيب كانديداي پيروز انتخابات رياست‌جمهوري سيزدهم ميزبان رقبايش در انتخابات بود.

ديداري كه يك روز قبل از برگزاري، ابتدا عبدالناصر همتي، يكي از دو كانديداي غيراصولگراي انتخابات اخير از آن خبر داده و ديروز بلافاصله پس از اتمام، تصاويرش مورد توجه افكار عمومي قرار گرفت و هركس از بُعدي به آن نگريست كه البته بخش عمده ناظران، به ‌نحوي و از منظري، با كنايه از آن صحبت كردند.  نحوه نشستن اين 7 سياستمدار نيز جالب بود. دايره‌اي كه نسبت به جايگاه صندلي رييسي، محسن رضايي و عبدالناصر همتي كه پس از آراي باطله، به ‌ترتيب بيشترين راي را به دست آوردند، سمت راست و چپ رييسي نشسته بودند. در حالي كه محسن مهرعليزاده و سعيد جليلي در امتداد سمت راست محسن رضايي و آن ‌سوي سالن، اميرحسين قاضي‌زاده‌هاشمي و عليرضا زاكاني در امتداد سمت چپ صندلي همتي.

6 كانديدايي كه گردهم آمده بودند تا در اين ديدار صميمانه كه به دعوت ابراهيم رييسي برگزار شد، درباره وضعيت كشور و راه‌هاي حل مشكلات موجود با او هم‌انديشي و تبادل‌نظر كنند.  آن‌طور كه منابع خبري گزارش دادند، اين نشست حدود 2 ساعت به طول انجاميده و آن‌طور كه رييسي آن را توصيف كرده حاضران به ارايه نظرات خود درباره حل مشكلات كشور پرداخته‌اند.

رييسي كه پس از اتمام اين نشست، توضيحاتي به خبرنگاران داده، گفته كه دوران رقابت انتخاباتي پايان يافته و دوره رفاقت و همكاري و همدلي براي مشكلات مردم آغاز شده است. او گفته است: «در اين جلسه راهكارهاي مختلفي كه براي حل مسائل كشور وجود دارد و بخشي از آنها در مناظرات انتخاباتي نيز مطرح شد، مورد بحث و بررسي قرار گرفت. مسلما همه دوستان دغدغه كشور، انقلاب، رفع مشكلات و گره‌گشايي از زندگي مردم را دارند كه اين خيلي مهم است. ان‌شاءالله همدلي و هم‌انديشي‌ها منحصر به اين جلسه نبوده و اين روش ادامه مي‌يابد و مردم هم بايد احساس‌شان اين باشد كه همه نگاه‌هاي سياسي و ديدگاه‌ها منتهي به رفع مشكلات و گره‌ها از زندگي آنها خواهد بود.»

اين درحالي بود كه عبدالناصر همتي نيز در اين رابطه در توييتي نوشت: «صبح روز ۹ تيرماه ۱۴۰۰ به دعوت رييس‌جمهور منتخب، به اتفاق بقيه نامزدهاي انتخاباتي با ايشان ديدار و مذاكره كرديم. در اين جلسه خبري از تهمت‌ها و تخريب‌ها نبود و فرصتي شد دغدغه‌هاي كلان سياستگذاري مبتني بر علم اقتصاد را كه در جريان رقابت‌هاي انتخاباتي مطرح كرده بودم، مجددا طرح كنم.» اشاره همتي قاعدتا به مسائلي بود كه در مناظره‌ها مطرح شد و او بيش از همه مورد حمله چند كانديداي اصولگرايي قرار گرفت كه حامي رييسي بودند. البته او هم بيشتر از همه به رييسي حمله كرد و گاهي هم با زاكاني تنش داشت.

سيداميرحسين قاضي‌زاده‌هاشمي نيز پس از اتمام اين نشست، در حساب كاربري‌اش در توييتر نوشت: «در جلسه امروز كانديداهاي رياست‌جمهوري با رييس‌جمهور منتخب، اينجانب ضمن تاكيد بر نياز مبرم كشور به اصلاحات اساسي ساختار اداري، مجموعه برنامه‌ها و كتاب‌هاي دولت سلام را به ايشان تقديم كردم.» قاضي‌زاده به تازگي بيش از همه درباره اصلاحات ساختاري كشور صحبت مي‌كند. اين سال‌ها صحبت از اصلاح ساختاري به ميان آمده، حاشيه‌هايي نيز همراه داشته است. هرچند در اين مدت، گاهي بحث از اصلاح ساختاري، به اصلاح ساختار بودجه نيز محدود شده است.

با اين حال واكنش فعالان شبكه‌هاي اجتماعي گسترده‌تر از توصيفات نامزدهاي انتخابات بود. برخي به حضور همتي اشاره كردند. همتي كه با شعار «بزنيم زير ميز» به انتخابات آمده بود و مي‌خواست شرايط را تغيير بدهد، حالا با شوخي‌هاي برخي كاربران از اين جهت مواجه بود.
آن ‌هم در حالي كه برخي ديگر از ناظران، نفس برگزاري اين نشست را مورد اشاره قرار داده و تاكيد داشتند كه اين اقدام رييسي، اتفاق تازه‌اي نبود؛ چراكه روحاني نيز پس از پيروزي جلسه‌اي مشابه را برگزار كرده بود. همچنين محسن رضايي در توييتي با انتشار عكسي از اين ديدار نوشت: «در نگاه رهبر بزرگوار انقلاب، «مردم» و «همه كساني» كه براي تحقق حماسه ۲۸ خرداد گام برداشتند مصداق برندگان انتخابات هستند. ‏در مسير دشوار پيش‌رو، بايد تلاش كنيم حماسه سياسي را تبديل به پيروزي بزرگ براي ملت عزيز ايران كنيم.» باتوجه به آنكه رضايي پيش از اين نيز تجربه حضور در انتخابات رياست‌جمهوري را داشته، اين توييتش با واكنش‌هايي مواجه شد.

جليلي اما از زاويه‌اي ديگر به جلسه با رييسي نگاه كرد. سعيد جليلي كه در حاشيه جلسه نامزد‌هاي انتخابات رياست‌جمهوري با خبرنگاران صحبت كرده، جلسه را بسيار مثبت ارزيابي كرده و گفته است: «اين حركت نمادين شروع خوبي بود كه ان‌شاءالله بايد نقطه عطفي باشد براي استفاده از همه ظرفيت‌ها.» او در پاسخ به اين پرسش كه اگر رييسي خواهان حضورش در كابينه باشد، چه واكنشي خواهد داشت، گفت: «در هر زمينه‌اي كاري از دست‌مان بيايد به همه دوستان كمك خواهيم كرد.» اين در حالي است كه گمانه‌زني‌هاي مختلفي درباره احتمال حضور جليلي در دولت رييسي وجود دارد و حال بايد ديد در عمل چه اتفاقي خواهد افتاد و كابينه رييسي كه از قضا به چه سمت و سويي مي‌رود. به‌خصوص آنكه رييسي ساعاتي پس از اتمام اين نشست، در نامه‌اي خطاب به رهبر انقلاب از ايشان درخواست كرد كه اجازه دهند با تمركز كامل به بحث دولت آينده بپردازد و ايشان درباره رياست بعدي قوه قضاييه تصميم‌گيري كنند.

منبع: روزنامه اعتماد 10 تیر 1400 خورشیدی