تهدید طالبان و فرصت جبهه مقاومت پنجشیر
عباس کاظمی
قائم مقام سازمان معلمان ایران
در سال ها پیش هنگامی که نخست وزیر وقت پاکستان بی نظیر بوتو در اروپا در محاصره پرسشهای متعدد خبرنگاران قرار گرفت از راز پشت پرده شکلگیری طالبان سخن گفت. وی گفت شکل گیری طالبان پروژهای بود که طراحان آن آمریکا و انگلیس بودند و تامین مالی آن را کشورهای عربی مانند عربستان و غیره عهده دار بودند ، مسئولیت آموزش آنان را در مدارسی تحت عنوان مدارس طالبان پاکستان به عهده داشت بی نظیر بوتو چند روز پس از این مصاحبه به طرز فجیعی ترور شد.
طالبان در دوران جنگ سرد برای ممانعت از گسترش حوزه نفوذ شوروی سابق شکل گرفت.
در دوره ترامپ طالبان به رسمیت شناخته شدند و در دوره بایدن در امارات گفتگو و مذاکرات با آنان صورت گرفت، امریکا بدون مزاحمت از افغانستان خارج شد و افغانستان بدون مقاومت فرماندهان نظامی بر اساس دریافت دستور از مافوق های خود به طالبان واگذار شد همه این موارد و نمادها نشان از حکایت پشت پرده و توافقات کشورهای بزرگ با طالبان را دارد طالبان فرزند و پرورش یافته و دست آموز پاکستانند .
در حمله ای که با برنامه ریزی مقام ارشد امنیتی پاکستان و با حضور وی در افغانستان و به کمک نیروهای انسانی پاکستانی و تجهیزات و ادوات نظامی آنان به پنجشیر صورت گرفت به وضوح وابستگی آنان را به قدرت های خارجی و عوامل بیگانه بودن آنان را به نمایش گذاشت ، طالبان در آینده برای کشورهای منطقه و بخصوص ایران تهدیدی بزرگی و جدی و بالقوه است.
تهدید ها برای ایران:
-عربستان یکی از تامین مالی کنندگان طالبان، در رابطه با قضیه یمن ، با استفاده ازنیروهای طالبان یکی از عوامل تنش زا در مرز های ایرانند.که به احتمال زیاد مزاحمتهای ایجاد خواهند کرد از هماکنون متحدان و طالبان مانند تروریستهای القاعده و داعش به افغانستان سرازیر شده و در آنجا لانه گزیده اند.
-طالبان مانند داعش با برداشت و تفسیر سلفی خود از اسلام خود را نماینده موجه تریننوع حکومت اسلامی میدانند و با هرگونه برداشت غیر همگن دشمنی دارند، ایران نزد آنان دشمن ایدئولوژیک تلقی می گردد آنان همواره شیعه را کافر و مهدورالدم دانسته اند.
– با وجود حدود ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان، در این شرایط بحرانی مردمی که از حکومت طالبان وحشت دارند و زندگی در سایه ناامنی در طی سالیان دراز آنان را خسته کرده است به عنوان مهاجر به ایران سرازیر خواهند شد که ضمن اینکه از زاویه نگاه انسانی و حقوق بشری ایران ناگزیر است پذیرای آنان باشد اما مشکلاتی را به لحاظ مالی، مسکن، و اشتغال و… در پی خواهند داشت.
– از آنجایی که منبع تامین مالی آنها کشت تریاک و فروش محصولات آن است، لذا برای فروش این محصول و ترازیت از طریق ایران به اروپا باند های متعدد مواد مخدر شکل خواهند گرفت و مرزهایی ایران را جولانگاه این باند های مخوف خواهند ساخت و خساراتی را مالی و جانی به ایران تحمیل خواهد ساخت.
-طالبان پس از استقرار کامل از گسترش اندیشههای متحجر خود دست بر نخواهد داشت و با توجه به گستردگی مذهب تسنن در نوار مرزی مشترک ایران با افغانستان و اقلیت های مذهبی ساکن در این نواحی، چه بسا باندهای تروریستی را در میان این اقوام شکل دهند و به نا امنی گسترده در ایران دامن زنند.
همه این موارد از جمله تهدیدهایی است که جامعه ما را ناشی از استقرار حکومت طالبان تهدید می کنند.
شایسته است ،حکومت و نیروهای مترقی با لحاظ کردن منافع ملی به دفاع از حقوق بشر و عدالت اجتماعی و دموکراسی خواهی برخیزند و با شناخت کافی از اوضاع بشدت بغرنج و پیچیده به افشای افکار متحجر تروریست های طالبانی و اعوان و انصار آنان بپردازند ،و مردم را هشیار سازند.و از جبهه مقاومت به رهبری احمد مسعود که ندای آزادی و عدالت اجتماعی را سر داده است حمایت نمایند.
# اختصاصی سخن معلم