مطالبات معلمان و احزاب سیاسی و پایگاه اجتماعی آنها
احزاب سیاسی
سعدیا گرچه سخندانی و مصالح گویی/ به عمل کار بر آید به سخن دانی نیست
عباس کاظمی
قائم مقام سازمان معلمان ایران
جامعه معلمان ایران در حال حاضر متشکل از بیش از یک میلیون معلم و حدود یک میلیون معلم بازنشسته می باشد که با احتساب خانواده آنان ، حدود ده میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل می دهند این جمعیت از ویژگی های خاصی برخوردارند، بخاطر موقعیت شغلی خود که دائما با کتاب و قلم سر و کار دارند علاوه بر تحصیلات عالیه از سطح آگاهی اجتماعی مناسب و به لحاظ فرهنگی ،از رفتار اجتماعی پذیرفته شده و مقبول اجتماعی برخوردارندبطوری که طبق نظرسنجی های انجام شده ، همراه با اساتید دانشگاه ها در رتبه اول مورد اعتمادترین شغل ها قرار دارند و علی رغم و ضعیت معیشتی و اقتصادی نا مناسب، هنوز هم دارای مرجعیت اجتماعی می باشند، متاسفانه در شرایط حاد اقتصادی اجتماعی کنونی با وجود تورم افسار گیستخه و در مقایسه با مشاغل دیگر دچار مشکلات اقتصادی هستند و همواره در طول تاریخ ایران مطالبات بحق آنان بر زمین مانده و هرگز عدالت اجتماعی در مورد آنان رعایت نشده ، یکی از مطالبات آنان که از دیر باز مطرح بوده و از طرق مختلف و مسالمت آمیز در گفتگو با سیاستگذاران و تصمیم گیران پیگیری شده مسئله همترازی و رتبه بندی معلمان بوده که در مقایسه با مشاغل دیگر تبعیضی علنی است که متاسفانه همواره با وعده و وعید و تعلل و عدم همراهی ساختار قدرت مواجه شده ، به گونه ای ناگزیر معلمان را به اعتراضات و تجمعات خیابانی واداشته است.
جامعه معلمان بخاطر و یژگی های خاص خود و گستردگی جمعیتی، همواره پایگاه فعال و موثر احزاب سیاسی بوده اند و هم چنین مجریان و برگزار کنندگان فعال انتخابات ها . حال از احزاب و سازمان های سیاسی به ویژه احزاب اصلاح طلب این سئوالات مطرح است . اگر خود را جامعه محور می دانید ،اگر مدعی عدالت اجتماعی هستید ،اگر مخالف تبعیض هستید ، چگونه و کی می خواهید این شعار ها را جامعه عمل بپوشانید ؟
چگونه می خواهید اعتماد اجتماعی کسب کنید ؟
چگونه می خواهید پایگاه اجتماعی را حفظ یا تحکیم بخشید ؟
آیا اخبار را نمی دانید و یا نمی شنوید ؟
زمانی می توانید به حیات سیاسی خود بقا بخشید که مدافع و حامی مطالبات بحق اقشار مختلف اجتماعی باشید. و در کنشگری و مطالبه گری ،حامی و همراه و متحد آنان باشید .
#اختصاصی سخن معلم