قصه پرتکرار سیل و تخریب مدارس و وعده های توخالی مسئولان
رامتین نفوتی نژاد
دانشجو
سالهاست که ساختمان ها و امکانات مدارس از جمله مدارس دولتی و حتی غیر دولتی وضعیت مناسبی ندارند. همین موضوع باعث شده در زلزله ها و سیل های سالهای اخیر مدارس روستاها و حتی برخی شهرها بطور کامل تخریب شوند.
بهمن ماه سال گذشته رییس سازمان نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت ((طی چندسال آینده پرونده مدارس تخریبی بطور کامل بسته میشود ))
روز هفتم تیر ماه ، همین سازمان در اطلاعیه ای از برگزاری رویدادی به نام «مدارس آینده» در مهر ماه سال جاری خبر داد . رویدادی که قرار است با کمک شرکت های دانش بنیان ، محیط مدارس و تجهیزات آموزشی شکلی جدیدی به خود بگیرند .
به همین بهانه به سراغ گزارش هایی رفتم که از تخریب مدارس در سوانح طبیعی در سالهای گذشته خبر میداد:
در سال ۱۳۹۶ در زلزله کرمانشاه ۳۷ مدرسه شهری و ۳۳ مدرسه روستایی دچار خسارت و تخریب شد.
یا در سیل های سال ۱۳۹۸ در استان گلستان ۳۲۴ مدرسه خسارت دید که از این تعداد ۲۴ مدرسه تخریب شد و در استان لرستان در مجموع ۳۱۰ مدرسه خسارت دید و بیش از ۱۰۰ مدرسه تخریب شد.
و در استان های خوزستان ، ایلام ، سیستان و بلوچستان و…. شاهد آسیب دیدگی جدی و تخریب شدن مدارس بودیم.
این گزارش ها فقط شامل شهر های آسیب دیده توسط سوانح طبیعی نمیشود.
سال گذشته در برنامه پرسشگر که مدیر فعلی شبکه آموزش مجری آن برنامه بود . مهراله رخشانیمهر رییس سازمان نوسازی مدارس کشور در آماری اعلام کرد که استان های تهران و سیستان و بلوچستان دارای بیشترین مدارسی هستند که احتمال ریزش و تخریب آن در آینده نزدیک وجود دارد .
قرار داشتن نام استان تهران در اولین جایگاه مدارس فرسوده برای خیلی ها غیرقابل باور بود . اما برای دانشآموزانی که روی نیمکت های شکسته مینشینند و معلمانی که در کلاس های تَرَک خورده و رنگ پریده تدریس میکنند و ناظم هایی که در حیاط های خراب مدرسه، دانشآموزان را به صف میکنند . این آمار ، خبر تازه ای نبود .
و این وعده های تو خالی سالهاست گفته و به مدیران ابلاغ میشود . اما خبری از اجرا شدن نیست.
جمله معروف (( در همه جای دنیا وزارت آموزش و پرورش مهمترین وزارتخانه هر کشوری است )) را زیاد شنیده ایم و میشنویم ، حتی از خود مسئولین رد بالای کشور ؛ اما باز باید شاهد تخریب مدارس باشیم ، باز باید معلمین را در خیابان قرنی تهران جلوی وزرات آموزش و پرورش درحال تحصن ببینیم ، باز باید شاهد ترک تحصیل دانشآموزانی باشیم که توان پرداخت شهریه و کمک به مدرسه های اجباری را ندارند.
#اختصاصی سخن معلم