مطالبات منتخبین صندوق ذخیره فرهنگیان
با صدور بیانیهای خواستار شدند
مطالبات منتخبین صندوق ذخیره فرهنگیان از مدیران و مسوولان این موسسه با صدور بیانیهای توسط منتخبین استانی تصریح شد
موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان که سال 74 یعنی در دوره وزارت محمدعلی نجفی که طولانیترین دوره وزارت در مقایسه با سایر وزرای آموزش و پرورش پس از انقلاب را داشته با مصوبه مجلس تاسیس شد تا با سرمایهگذاری فرهنگیان بتواند پشتوانه اقتصادی برای کمک به اعضای صندوق باشد و از همان ابتدا تمرکز بر سرمایهگذاریهای سوده بوده که به همین دلیل به پشتوانه ورود سرمایههای ماهانه فرهنگیان به سرعت توانست با خرید سهام شرکتهای مختلف به ویژه در حوزه نفت و پتروشیمی به سوددهی قابل توجهی برسد.
اما در یک مقطعی آن هم بیشتر در بخش بانک سرمایه که صندوق ذخیره سهامدار اصلی آن است تخلفها و اختلاسهایی شکل گرفت که باعث شکاف بیاعتمادی میان اعضا و مدیران صندوق شد، اما در دوره 5 ساله تحت مدیریت مهدی نیکدل از این شکاف تا حد زیادی کاسته شد و تعامل منتخبین استانی و اعضای صندوق و مطالبهگران شاغل و بازنشسته فصل جدیدی از حیات صندوق را رقم زد.فصلی که با مطالبهگری سه عضو منتخب فرهنگیان در صندوق ذخیره و 80 نفر دیگر که از منتخبین استانی بودند به همراه تشکلهای معلمی و فعالان شبکههای اجتماعی و مطالبهگران انفرادی توانست نوری به تاریکخانه صندوق بیندازد و مطالبات حدود یک میلیون و 500 هزار صاحب صندوق که بازنشسته یا شاغل هستند روشنتر و آگاهانهتر دنبال شود.
تاکید بر اجرای اساسنامه مصوب 1400، تاکید بر خصوصی ماندن صندوق، تقاضای برگزاری انتخابات جدید هیات امنا و انتخاب 6 نماینده از میان اعضای صندوق و محاسبه حق مالکانه و بورسی شدن از محوریترین مطالبات اعضاست که در طول سه سال اخیر همواره مورد اجماع و پیگیری گروههای مختلف بوده است.
با استقرار دولت ابراهیم رییسی و جایگزینی تیم جدید در ترکیب هیات امنا و هیاتمدیره صندوق و تاخیر در پاسخگویی به مطالبهگران و نیمه تمام گذاشتن برنامههای تیم قبلی، متاسفانه دوباره شکاف بیاعتمادی که تا حد زیادی کاسته شده بود، افزایش یافت و تلاشهای مطالبهگران برای پیگیریها و تعامل با مدیران صندوق چندان موثر واقع نشد تا اینکه در مهر ماه گذشته آنها تن به نشست با 83 منتخب استانی دادند که 5 سال پیش با انتخاباتی از میان اعضا انتخاب شده بودند و سه نفر به انتخاب آنها به عضویت هیات امنای 11 نفره درآمدند.
این نشست که در واقع جایگزینی بود در مواجهه با پیگیری تشکلها و مطالبهگران از اهمیت ویژهای برخوردار بوده که با خلاقیت تعدادی از اعضا برای تدوین یک بیانیه 19 مادهای بر اهمیت آن افزوده شد.
در مقدمه این بیانیه آمده است؛ با تاکید بر اصل امانتداری به عنوان مهمترین درخواست اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان صاحبان اصلی صندوق و با عنایت به مذاکرات انجام شده در همایش نمایندگان اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان و هیاتمدیره در مهرماه 1401 مهمترین مطالبات، به شرح ذیل اعلام و انتظار میرود در اولویت برنامههای اجرایی هیاتمدیره قرار گرفته و گزارش اجرایی در اسرع وقت منتشر شود.
1- همه اعضا به ویژه نمایندگان منتخب فرهنگیان کل کشور بر ماهیت خصوصی بودن صندوق برابر با تبصره 63 قانون دوم توسعه، ماده 3 قانون خدمات کشوری و ماده 5 قانون محاسبات عمومی کشور و اصل 44 قانون اساسی، تاکید دارند لذا طبق اصل 85 قانون اساسی ارجاع اساسنامه صندوق ذخیره به مجلس شورای اسلامی منع قانونی دارد .
2- باتوجه به تشکیل قریب به 900 پرونده مربوط به شرکتهای زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان در مراجع قضایی، نمایندگان فرهنگیان کشور در صندوق ذخیره بر ارایه گزارش فرآیند رسیدگی به پروندهها و میزان موفقیت یا عدم موفقیت آنها تاکید دارند و خواستار برخورد قانونی با مقصرین ایجاد اینگونه پروندهها هستند .
3- با عنایت به تبصره 63 قانون دوم برنامه توسعه، مبنی بر واریزی دولت برابر با واریزی اعضا و عدم پرداخت قریب به 10 سال از طرف دولت، لذا تقاضای پیگیری واریزی دولت با احتساب نرخ تورم را داریم .
4- باتوجه به آخرین اساسنامه صندوق ذخیره، تدوین شده در تیرماه 1400، انتخاب 6 نفر از فرهنگیان کشور جهت عضویت در هیات امنا مورد تاکید است. لذا نمایندگان فرهنگیان خواستار تدوین آییننامه انتخابات و تقاضای برگزاری آن در اسرع وقت هستند.
5- تجدید ارزیابی داراییهای صندوق طبق استانداردهای حسابداری مورد انتظار است.
6- تخصیص حق مالکانه اعضا بر اساس جریان نقدی ورودی و مدت عضویت در شرکتها مبنی بر نرخ تنزیل مناسب مورد تاکید و در اولویت درخواست همه اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان است.
7- درخواست موکد نمایندگان حاضر در این همایش، رفع محدودیتها و موانع هلدینگها و شرکتها در ورود به بورس و تسریع فرآیند بورسی شدن و ارایه برنامه زمانبندی تا تکمیل این روند مورد انتظار است.
8- حضور نمایندگان کارگروههای منتخبین فرهنگیان در کمیته و کارگروهها متناسب و متناظر با آن در صندوق به عنوان بازوی اجرایی جهت تسریع در امور پیشنهاد میشود.
9- شفافسازی پرداختها به مدیران، کارکنان و سایر عوامل صندوق در شرکتهای تابعه، از حقوق مورد تاکید صاحبان اصلی سرمایه است.
10- تسریع در تعیین تکلیف شرکتهای زیانده، در قالب ادغام و تجمیع و اصلاح پرتفوی شرکتهای مذکور جهت جلوگیری از تضیع حقوق اعضا تاکید میشود.
11- پرهیز از تمرکز سرمایههای صندوق در مرکز و ایجاد زمینه سرمایهگذاری سودآور در سراسر کشور با محوریت افزایش ثروت اعضا درخواست میشود.
12- بازنگری در شرح وظایف نمایندگی استانی و انتصابات مربوطه در این نمایندگیها، ضرورت فوری است.
13- تدوین و طراحی برنامههای رفاهی با حفظ ملاحظات اقتصادی مورد تاکید است.
14- در راستای ماموریت صندوق در بهبود شرایط زندگی و معیشت اعضا، اختصاص وام و تسهیلات در قالب کمکهزینه ازدواج، مسافرت و گردشگری، خرید خودرو، مسکن و لوازم خانگی (احیای شرکت لیزینگ) انتظار میرود.
15 – نظر به اعلام آمادگی و قابلیت علمی نمایندگان حاضر در این همایش در کمک به بهبود شرایط صندوق، تقاضای برگزاری جلسات فصلی در راستای اطلاعرسانی و ایجاد شرایط آگاهیبخشی به سایر اعضای صندوق میشود.
16- جذب نیروی انسانی و فرآیند انتصابات با اولویت شایستهسالاری و ترجیحا از بین اعضای واجدالشرایط و فرزندان آنها مورد تاکید است.
17- تاسیس بانک ویژه صندوق با توجه به حجم بالای نقدینگی و گردش مالی هلدینگها و شرکتها درخواست میشود.
18 – تقویت بیمه معلم به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ سرمایهگذاری و تقویت تمام رشتههای بیمهای مورد انتظار است.
19- فرآیند چابکسازی نیروی انسانی شاغل در شرکتها و هلدینگها جهت کاهش هزینه و بهبود نظارت پیشنهاد میشود.
منبع: روزنامه اعتماد 7 آذر 1401 خورشیدی