مشارکت حداکثری در انتخابات از دستور کار خارج شده است
رئیس جبهه اصلاحات در نشست فصلی سازمان معلمان ایران عنوان کرد؛
نه تنها مشارکت حداکثری در انتخابات از دستور کار خارج شده بلکه به مطلوب اکثریت جامعه هم اعتنایی نمیشود
نشست فصل پاییز سازمان معلمان ایران با حضور آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات در تهران برگزار شد
سخن معلم/مسیح مظلومی
آذر منصوری با اشاره به این موضوع که گفتگوها در چنین جمع ها به تحلیل دقیق از وضعیت جامعه و نقاط مختلف کشور کمک میکند، سه پرسش مطرح کرد، اول اینکه چه تصویر و تصور و تحلیلی از حکمرانی فعلی در ایران دارند و چشم انداز آینده این حکمرانی را چگونه میبینند؟ دوم، چه تعریف و توصیفی از جامعهای که گفته میشود هم از حکومت و اصولگرایان و هم از اصلاحطلبان عبور کردهاند، دارند؟ و سوال آخر اینکه با این اوضاع و شرایط چه باید کرد؟ وی در ادامه این نشست از اعضای حاضر درخواست کرد به این پرسشها پاسخ بدهند.
یکی از خسرانهای جامعه ایران و ساختار حکمرانی در کشور عدم توجه به قشر فرهنگی و معلم است
به گزارش خبرنگار سخن معلم از نشست فصلی سازمان معلمان که پنج شنبه 25 آبان در تهران برگزار شده بود، رئیس جبهه اصلاحات در ادامه سخنان خود ضمن تاکید بر اهمیت تشکیل هماندیشیها در انتقال تجربه و کمک به قوام احزاب با ابراز تاسف از فضای موجود گفت؛ متاسفانه غیر خودیها را حتی در حد حضور و برای تدریس در کلاس هم به رسمیت نمیشناسند و تحمل نمیکنند. وی یکی از خسرانهای جامعه ایران و ساختار حکمرانی در کشور را عدم توجه به قشر فرهنگی و معلم دانست، که هم به لحاظ جایگاه و موقعیت و هم از جهت منزلتی که فرهنگیان باید داشته باشند و هم تامین حداقلهای زندگی و حقوق اجتماعی و سطحی از رفاه اجتماعی که معلم قرار است در مدرسه حضور پیدا کند تا بتواند با فراق بال و خاطر در زمینه آموزش که اصلیترین محور توسعه هر کشوری است، انرژی و وقت بگذارد نیز متاسفانه برخوردار نیستند.
تشکیلات صنفی پیشرویی مثل سازمان معلمان ایران قطعا الگوی متفاوتی باید ارائه دهد
این گزارش حاکی است؛ منصوری یادآور شد که تشکیلات صنفی پیشرویی مثل سازمان معلمان ایران قطعا به یک الگوی متفاوت، جدید و به روز از شیوه آموزش جدید و نو که متناسب با شرایط دنیای امروز است، پرداخته و فکر کرده است.او از فرهنگیان به عنوان یک گروه پرشمار که جزو طبقه نخبه جامعه ایران محسوب میشوند یاد کرد و افزود:” فرهنگیان باید هر قدر می توانند کار متشکل و سازمان یافته بکنند و آنها را در جامعه ترویج بدهند، چرا که به اعتقاد من به ارتقا و سطح تربیت کشور و بهبود جایگاه و منزلت معلمین که عاملان و حاملان اصلی توسعه کشور محسوب میشوند، کمک میکنند.
اگر نتوانیم تحلیل واقع بینانه ای از رفتار جامعه و حاکمیت داشته باشیم در چه باید کرد ها نمی توانیم مسیر و راه درستی را انتخاب کنیم
آذر منصوری در بخش بعدی نشست فصلی سازمان معلمان پس از شنیدن پاسخ ها و تحلیل های اعضای حاضر در نشست با ابراز خوشحالی نسبت به ارائه نظرات، پیشنهادات و تحلیل های اعضای حزب سازمان معلمان ایران گفت:” هدف ما این است که این تحلیلها را به هم نزدیک کنیم، زیرا رسیدن به یک تحلیل مشترک در جمع احزاب عضو جبهه و خود جبهه اصلاحات برای ما یکی از اولویتهای مهم است و این گفتگو ها کمک میکند به تحلیلهای مشترک دست پیدا کنیم؛ زیرا اگر ما نتوانیم تحلیل واقع بینانه ای از رفتار جامعه و حاکمیت داشته باشیم در چه باید کرد ها نمی توانیم مسیر و راه درستی را انتخاب کنیم.
رئیس جبهه اصلاحات در ادامه صحبتهای خود به استفاده از ظرفیت نهاد های انتخابی در ساختار قدرت اشاره کرد و گفت؛ به این دلیل که اول باید ساختار دموکراتیزهتر شود، دوم اینکه شیوه حکمرانی در کشور اصلاح شود و در آخر رضایت آن پایگاه رای و بدنه اجتماعی که اعتماد کردند و در انتخابات شرکت کردند تامین شود.
رفراندوم 96 و فرصتی که از دست رفت
وی با اشاره به این نکته که:” به عقیده من، حسن روحانی در انتخابات سال ۹۶ اگر حوزههای اخذ رای بسته نشده بود و مردم باز هم میتوانستند رای دهند، ۲۷تا 28 میلیون رای می آورد لذا چه چیزی از این شبیهتر به رفراندوم است.” در دنباله آن افزود: آقای روحانی شعار ها و وعدههایی را مطرح کرد که مشخص بود در سیاست داخلی و خارجی حاکمیت چکار باید بکند و چه شیوهای را در پیش بگیرد. ما نمیتوانستیم از این رساتر صدای مردم را در انتخابات متجلی بکنیم. این فرصتی هم برای جامعه ایران و اصلاحطلبان و هم برای حاکمیت بود که از این رای بی نظیر برای ترمیم شکاف بین حاکمیت و جامعه استفاده کند و کشور در مسیر توسعه قرار گیرد. اما چه اتفاقی افتاد؟!
نه تنها مشارکت حداکثری در انتخابات از دستور کار خارج شده بلکه به مطلوب اکثریت جامعه هم اعتنایی نمیشود
منصوری خاطر نشان کرد :”اتفاقی که بعد از انتخابات ۹۶ افتاد، صدور بیانیه گام دوم انقلاب بود.
تا قبل از انتخابات ۹۸ مشارکت بالا یکی از الزاماتی بود که از راس تا کسانی که انتخابات را برگزار میکردند، برایشان اهمیت داشت که انتخاباتی برگزار شود که درصد مشارکت مردم بالا رود. ماهم تصورمان این بود که در این انتخابات با توجه به اعتراضات خونینی که در آبان ماه اتفاق افتاد، کار عقلانی است که انتخاباتی با آزادی بیشتر، رقابت و مشارکت بیشتر مردم شکل بگیرد.وی با توجه به از دستور کار خارج شدن مشارکت بالا مردم گفت:”در دورهای شعارهایی داده شد و گفتند که مشارکت ۶۰ درصدی باید تحقق پیدا کند، اما در عمل چه اتفاقی افتاد؟!
رئیس جبهه اصلاحات ایران در دنباله بحث، موضوع تصویب قانون جدید انتخابات را مطرح کرد و گفت؛ قانونی که به تمام رفتارهای غیرقانونی شورای نگهبان و نهادهای غیر مسئول که در امر تایید صلاحیت کاندید ها، اعمال و رفتارشان دخالت میکردند، به آنها رسمیت و شکل قانونی میدهد؛ یعنی شورای نگهبان با این قانون جدید بعد از انتخابات هم میتواند افراد جدید را رد صلاحیت بکند.
در ادامه سخنان ارایه شده با انتقاداتی که از وضعیت نهاد انتخابات و جمهوریت شد، سخنی از بسته بودن راههای حل مشکلات سیاست داخلی به میان آمد. و آذر منصوری اظهار داشت که از نوع نگاهی که به سبک زندگی مردم میشود تا وضعیتی که شاهد حذف نیروهایی که غیر خودی هستند و حتی اجازه تدریس در کلاس هم به آنها داده نمیشود. از لایحه موسوم به عفاف و حجاب تا برنامه هفتم توسعه که در عرصه فرهنگ نگاهی کاملا سختگیرانه و بسته دارد؛ همه نشان از این رویهای دارد که حاکمیت در پیش گرفته است. در واقع نه تنها مشارکت حداکثری در انتخابات از دستور کار خارج شده ، گویی که اساسا به آن چه که مطلوب اکثریت جامعه است هم اعتنایی نمیشود.
در جنبش مهسا جامعه معترض که خیابان را انتخاب کرد هیچ نسبتی بین مطالبات خود و گفتمان و کنش اصلاحطلبان نمیدید
رئیس جبهه اصلاحات پس از بیان تحلیل شرایط حکومت و جامعه سخنان خود را اینگونه تکمیل کرد که؛ در حال حاضر چشماندازی مبنی بر اصلاح رویکردها، شیوه حکمرانی و سیاستها در سیاست داخلی وجود ندارد. وی با اشاره به اینکه با جامعهای مواجه هستیم که اعتماد خود را نسبت به حاکمیت از دست داده است افزود؛ با بیشترین شکاف بین حاکمیت و ملت مواجه هستیم و در ادامه آن شکاف بین نخبگان و جامعه. یکی از فواید جنبش مهسا این بود که خیلی از ما ها نیاز بود نسلی را بشناسیم که هیچ شناختی از این نسل نداشتیم. نسل دهه ۸۰ یا نیمههای دوم ۷۰ به بعد که به دنبال تحقق اهداف کوتاه مدت، مرجعیتهای فعلی را قبول ندارند. سبک زندگی کاملا متفاوتی دارد و ارزشهای دینی و فرهنگی ما را به چالش میکشد، و هیچکدام را قبول ندارد و چه بسا با این ارزشها تقابل میکند. جامعه معترض که خیابان را انتخاب کرد هیچ نسبتی بین مطالبات خود و گفتمان و کنش اصلاحطلبان نمیدید.
در این شرایط جبهه اصلاحات میخواهد یک راه و افقی را بگشاید. ما باید عاملیت داشته باشیم. نمیتوانیم بگوییم چه میشود باید بگوییم چکار میشود کرد این گفتگوها به همین دلیل است، که بیشتر بشنویم و با هم تبادل تحلیل و اطلاعات و اخبار داشته باشیم.
ما از فرصت انتخابات استفاده می کنیم و اتفاقا مطالبه گر صندوق رایی هستیم که از مردم گرفته شده و باید به آنها برگردانده شود
رئیس جبهه اصلاحات در بخش دیگری از سخنان خود گفت؛ ما چه بخواهیم چه نخواهیم باید یکی از مطالباتمان، انتخابات آزاد باشد یعنی بازگرداندن صندوق رای که از مردم گرفته شده است. مشارکت در انتخابات برای ما هدف نیست، ما در انتخاباتی مشارکت میکنیم که بتوانیم منشا تغییر و تاثیرگذاری باشیم.رئیس جبهه اصلاحات تقویت بال رسانهای را با اهمیت دانست و خواستار تقویت بال رسانهای و اجتماعی و زبان گویای مطالبات اقشار و گروههایی از جامعه شد که به دنبال مرجع برای نمایندگی پیگیری مطالبات خود هستند.
آذر منصوری در پایان صحبتهای خود از دبیرکل سازمان معلمان ایران و اعضای حزب درخواست کرد که در این مسیر کمکهای فکری و عملیاتی به جبهه اصلاحات داشته باشند.